Erzincan'da İki Doktora Saldırı

  07.11.2013   3032 okunma   
Türk Sağlık-Sen Erzincan Şube Başkanı Gökhan Şahin, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki doktorun hasta yakınlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını belirterek, "İnsan sağlığının korunması için mesai mefhumu gözetmeyen sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınıyoruz" dedi.

Şahin, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir kadın doğum uzmanının ve acil servis doktorunun, dün hasta yakınlarının sözlü ve fiziki olarak saldırısına maruz kaldığını belirtti.

Doktorlara yapılan saldırıyı kınayan Şahin, "Tek görevi, insan sağlığı ve hayatıyla ilgili konularda fedakarca çalışmak olan biz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, gün geçtikçe çok daha vahim boyutlara ulaşmaktadır. İnsan sağlığının korunması için mesai mefhumu gözetmeyen sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınıyoruz" diye konuştu.

Şahin, şunları kaydetti:

"Türk Sağlık-Sen olarak sağlık personeline yapılan bu tür çirkin saldırılara karşı gerek Adalet Bakanlığınca gerek Sağlık Bakanlığınca gerekli hukuki yaptırımların ağırlaştırılarak sağlık personelini koruyucu, şiddet eylemini gerçekleştirenleri ise caydırıcı nitelikte yasal düzenlemelere gidilmesi zorunluluğunun aşikar olduğunu belirtmek istiyoruz."


Kaynak: haberler.com / 30 Ekim 2013