Eskişehir'de Sağlık Personeline Darp Protesto Edildi

  07.11.2013   2785 okunma   
Eskişehir'de 112 Acil Servis personelinin bir hastaya müdahale etmek isterken hasta yakınları tarafından darp edilmesi, çalışma arkadaşları tarafından protesto edildi.

Orhangazi Mahallesi Aydınhan Sokak'ta bir hastaya müdahale etmek için harekete geçen 112 Acil Servis ekiplerinin hasta yakınları tarafından darp edildiği ileri sürülmüştü. Sağlık çalışanları ve Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak yaşanan olayı protesto etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Mutlu Tozoğlu ve 112 İş Yeri Temsilcisi Fatih Akay, aynı durumun tekrar yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tozoğlu ve Akay, "Yakın zamanda yaşanan Van'da 112 çalışanlarına levyeli saldırı olayı hafızalarımızdan henüz silinmemişken, şimdi de şehrimizde aynı şiddetle karşı karşıyayız. Biz Sağlık-Sen olarak, 'Fedakarca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza uygulanan bu şiddete yeter artık' diyoruz. Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Sağlık Bakanlığından sadece, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete 'dur' diyeceği, şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların verileceği 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istiyoruz" dedi.


Kaynak: haberler.com / 01.11.2013