Elazığ'da Hamile Hekim Darp Edildi

  01.12.2013   2767 okunma   
Elazığ'da kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 7 aylık hamile olan Zeynep Doğan Artaş'ın karnına hasta yakını tekme attı.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 7 aylık hamile olan Zeynep Doğan Artaş, dün akşam saatlerinde gelen hamile bir hastasını muayene etti. İddiaya göre, Ertan Aksuoğlu, doktor Artaş'tan hamile karısının hastaneye yatırmasını istedi. Doktor Artaş'ın hastayı hastaneye yatırmaya gerek olmadığını söylemesi üzerine Ertan Aksuoğlu doktorla tartıştı, bu sırada da karnına tekme ile vurdu. Öfkeli hasta yakını hastanede bulunanlar tarafından engellenirken, doktor Artaş, kendisini darp eden Aksuoğlu'ndan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Aksuoğlu, polis tarafından gözaltına alırken, doktor Artaş ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

DOKTORA SALDIRI KINANDI
Hamile doktorun hasta yakını tarafından darp edilmesi bugün Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Tarkan Özdemir, Elazığ İl Sağlık Müdürü Selahattin Karakoç, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Kizirgil, Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, sendika üyeleri ve hastane personeli tarafından hastane önünde protesto edildi.

"İNSANLIK ADINA KABUL EDİLEMEZ BİR HADİSE"
Elazığ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Tarkan Özdemir, hastanelerinde son derece üzücü bir olay yaşandığını belirterek, "Toplumun her kesimi tarafından en ağır şekilde kınanması gereken, insanlık adına kabul edilemez bir hadise yaşandı. Dün hamile olan bir doktorumuza daha önce hiç görmediği, adını bile bilmediği bir erkek şahıs tarafından önce küfre varan hakaretler edildi sonra karnına tekme atıldı. Bu tekme aynı zamanda henüz dünya ile tanışmamış, bu tarz insanların varlığından bile habersiz olan anne karnındaki o bebeğe de atıldı. Bu sadece anneye ve bebeğine değil aynı zamanda insanlığımıza, manevi değerlerimize, emniyetimize ve emanetlerimize de atılan bir tekmeydi. İnanılması ve açıklanması mümkün olmayan, son derece iğrenç bulduğumuz bu olayı nefretle kınıyor ve gereken cezanın alınması yönündeki talebimizi sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Şu ana kadar hekime, sağlık çalışanlarına saygı konusunda en iyiler arasında olan ilimizin bu pozisyonunu korumak için gayret edeceğiz" dedi.

"KANUNDA DÜZENLEME YAPILMALI"
Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, fedekarca görev yapan sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, "Bu tür insanlık dışı olayların son örneği dün akşam Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yaşanmıştır. Görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olan bir bayan doktor arkadaşımız insanlıktan nasibini almamış kişilerce darp edilmiştir. Sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin mutlaka biran önce alınması gerekmektedir. Kanununda yapılacak düzenleme ile bu tür davranış sergileyen kişilere hapis ve ciddi miktarda para cezaları getirilmek kaydı ile ceza verilmelidir" dedi.

Protestocular daha sonra 'Sağlığa uzanan eller kırılsın' sloganları atarak dağıldı.


Kaynak: haberler.com / 21.11.2013