Adana Tabip Odası'ndan Dr. Cengiz Ünal Açıklaması

  01.12.2013   3166 okunma   

Adana Tabip Odası (ATO) ve Adana Aile Hekimleri Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada Dr. Cengiz Ünal'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği, yazılan haberlerdeki bilgilerin doğru olmadığı belirtildi.


Oda bahçesinde düzenlenen toplantıda konuşan ATO Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, gazete ve televizyonlarda konunun saptırılarak verilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Sanki ortada bir sürü mesajlar varmış gibi verilmeye çalışılıyor. Yapılan araştırmalarda diğer öldürülen kişiye karşı gönderilmiş bir mesaj yoktur. Bir gizli ilişki bir aşk ilişkisi gibi verilmeye çalışıyor. Olayı tamamen insanlığa ve hekime yapılmış bir saldırı gibi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda tüm bilgiler netleştikten sonra yorum yapılmasını istiyoruz" dedi.

Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kadir Tuncel ise yazılan haberlerin değiştirildiğini belirterek, cinayeti emniyet ve Valilikten takip ettiklerini söyledi. Toplantıya katılan Dr. Emine Elitaş ise yaşamını yitiren Dr. Cengiz Ünal ile mesai arkadaşı olduklarını belirterek, "Cengiz, benim kaç yıllık arkadaşım, biliyorum. Ölen kadın da benim hastamdı. Oradaki eşinin kafasına takıntı yaptığı bir şeylerle böyle bir saldırıya uğradı arkadaşımız" dedi. Birlikte çalıştığı hemşiresi Zeliha Tan ise Dr. Cengiz Ünal'ın eşine, çocuklarına ve hekimliğe aşık olduğunu belirterek, yaşamını yitiren Semra Ok'la aşk ilişkisinin doğru olmadığını dile getirdi.

Kaynak: evrensel.net / 29.11.2013