İstanbul 112 Personeline Hakarete Ceza

  23.12.2013   2985 okunma   
Aralık 2011'de görevli 112 personeline hakaret eden kişinin yargılama süreci sonunda 1 yıl 5 ay hapis cezası aldığı duyuruldu. Konuyla ilgili parsef.com'de yer alan haber şu şekilde:

"04.12.2011 tarihinde Anadolu K.K.M’ye Erenköy bölgesinden bildirilen acil çağrıya istinaden; çağrı alındıktan 3 dk sonra bölgedeki istasyonların vakada olması nedeniyle bölge dışındaki istasyon merkez tarafından yönlendirilmiş olup yaklaşık 11 dk içinde istasyon olay yerine ulaşmıştır.

Ekip tarafından vakanın Kardiyopulmoner Arrest olduğu görülüp CPR uygulanmasına başlanmış ve yapılan müdahalelere rağmen cevap alınamamış; Ex kararının verilmesi için müdahale eden ekip tarafından merkezden doktorlu ekip istenmiştir.

Akabinde hasta yakınları tarafından BİMER, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğüne ayrı ayrı şikayetlerde bulunulmuş, yapılan bütün şikayetlerde Bakanlığımıza, Kurumumuza ve çalışan personelimizin tümüne çeşitli hakaretlerde bulunulmuştur.

Görevi başında özveri ile çalışan ekiplerimize ve kurumumuza yapılan hakaret sonucu Başhekimimiz Dr.Serap SARIHAN AKKUM tarafından Sağlık Müdürlüğümüz Hukuk Büro aracılığıyla olay mahkemeye intikal ettirilmiş olup; işleyen hukuk süreci sonucunda olay yerinde vakaya Kurumumuz personellerinin gerekli tüm işlemleri ve müdahaleleri doğru olarak yaptıkları yargı tarafından da kabul edilerek bahsi geçen kişinin Kurumumuza ve personelimize yapmış olduğu hakaretlerden dolayı 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmiştir.

Bu olay umarız 112 ve tüm sağlık camiası adına bir başlangıç olur ve halkımız sağlık çalışanlarına takındıkları tavır, söz ve davranışlarında haksız hakaret ve şiddetten uzaklaşıp daha duyarlı hale gelirler."

Kaynak: parsef.com / 18.12.2013