Paramedikler Şiddetten Şikayetçi

  23.12.2013   2513 okunma   
Paramedikler Günü dolayısıyla kalp krizi geçiren ve ayağı kırılan kişilere yardım müdahale tatbikatı düzenlendi.

Antalya'daki bir alışveriş merkezinin önünde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği kalp krizi geçiren ve ayağı kırılan kişilere yönelik yapılan ilk müdahale anlatıldı.

Senaryo gereği, kalp krizi geçiren kişinin arkadaşı, vatandaşlardan yardım talebinde bulunuyor. Yere yatırılan kişiye ilk olarak olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildi. Hastanın nabzını ölçen sağlık ekipleri, hastaya kalp masajı yaptı. Bu sırada panik halindeki hasta yakınları sağlık görevlilerine saldırdı. Kısa süren arbedenin ardından hasta, sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

İkinci olayda da ayağı kırılan kişiye müdahale eden sağlık ekipleri, hastayı ambulansla hastaneye kaldırdı. İlginç görüntülerin yaşandığı tatbikat, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Paramedik Derneği Antalya İl Temsilcisi Ferhat Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, paramediklerin olay yeri, ambulansta ve acil servislerde hastalara ilk müdahale yapan sağlık personeli olduğunu söyledi. 22 Aralık'ın Paramedikler Günü olarak kutlandığını ve bu doğrultuda tatbikatı gerçekleştirdiklerini anlatan Gül, "Senaryo gereği kalp krizi geçiren bir kişi ile ayağı kırılan bir kişiye müdahalede bulunduk. Burada bir hastaya hangi şartlarda ve nasıl müdahale yapılır bunu gösterdik. Ayrıca müdahale ile sağlık ekiplerine karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarına da dikkat çekmek istedik" diye konuştu.

En fazla karşılaştıkları sıkıntıların başında olay yerinde hasta yakınlarının sağlık personeline gösterdikleri tepki olduğunu dile getiren Gül, hastaya müdahale sırasında bizzat yakınları tarafından engellendiklerinde işlerinin daha da zorlaştığını kaydetti. Gül, olay yerinde hasta yakınlarının soğuk kanlı ve sabırlı davranmalarını istedi.


Kaynak: haberler.com / 20.12.2013