İzmir'de Sağlık Çalışanına Şiddete Ceza

  23.12.2013   2560 okunma   
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 ambulans servisi ekibine hakaret edip saldıran ve kamu malına zarar veren sanıklara ceza yağdı. Sanıklardan M.E. 2 yıl 10 ay 17 gün hapis cezası aldı. Diğer sanıklar da mahkeme tarafından cezalandırıldı.

6 Kasım 2012 tarihinde trafik kazası yapan S.G.'nin acil tıbbi müdahalesi için olay yerine 112 ambulans ekibi geldi. Kazazede S.G.'nin kendisine çarpan kişilere küfür etmesi üzerine 112 doktoru, küfür etmemesi, sakin olması için uyardı. S.G.'nin olay yerinde bulunan yakınları M.E. ile O.Ö. de sağlık çalışanlarına küfür ve hakaret ederek, 112 ekibi doktorunu ve şoförünü darp ettiler. Ambulansa çeşitli cisimlerle vurup tekmelemeleri üzerine ambulans, olay yerini terk etti.

İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, aralarında daha önce sabıkası bulunan M.E., hakaret, kasten yaralama ve kamu malına zarar verme suçlarından 2 yıl 10 ay 17 gün, trafik kazası yapan yaralı S.G. hakaretten 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, daha önce sabıkası bulunmayan O.Ö. ise, 2 yıl 10 ay 17 günlük hapis cezası (herhangi bir suça karışmaması halinde uygulanmayacak) aldı.

Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod Birimi, ilgili yasa gereği, görev başında mağdur olan sağlık çalışanları için İl Sağlık Müdürlüğü vasıtası ile ücretsiz avukat yardımı sağlıyor. Olay üzerine açıklamalarda bulunan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, "Müdürlüğümüze bağlı İzmir 112 ambulans servisi çalışanları gece-gündüz, yaz kış demeden vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. Çoğunlukla hastalarımız ve yakınları bize olay yerinde yardımcı oluyorlar, ne yazık ki böyle durumlarla da karşılaşıyoruz. Acil sağlık hizmeti alan halkımızdan talebimiz, 112 ekiplerine yardımcı olmaları, daha duyarlı ve sakin olmalarıdır" dedi.

Kaynak: haberler.com / 21.12.2013