Dicle Tıp'ta Sağlık Çalışanları Darp Edildi

  29.12.2013   4419 okunma   

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli 2 doktor, 3 güvenlik görevlisi ve bazı sağlık personelinin hasta yakını 30 kişi tarafından darp edildi.


DÜ Hastanelerinde görevli doktorlar düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla olaya tepki gösterdi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan bir grup doktor ve sağlık personeli Tıp Fakültesi binasının önüne yürüdü.

Burada açıklama yapan Dr. Serhat Deveci, 21 Aralık'ta Göğüs Hastalıkları Servisinde yatan hastanın serviste görevli Dr. Ü.A ve  Dr. E.D ile sağlık çalışanlarına hakaret etmesi sonucu tartışma yaşandığını belirtti.

Hastanın durumu yakınlarına bildirmesi üzerine eli bıçaklı 30 kişinin servisi bastığını ileri süren Deveci, "Serviste bulunan doktor ve sağlık çalışanları başta olmak üzere 3 güvenlik görevlisi de darp edilmiş, hakarete uğramış ve tehdit edilmiştir" dedi.

Deveci, şiddet olaylarının doktorlarda hasta ya da hasta yakını tarafından her an şiddete uğrayacağı algısının oluştuğunu belirterek, bu nedenle mesleklerinin gereğini yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Doktorların kendilerine yönelik gelişen şiddete kurumlarının duyarsız kaldığını düşündüğünü savunan Deveci, bundan dolayı çalıştıkları kurumlara da güven duymadıklarını belirtti.

Deveci, "Şiddete maruz kalmamızın ardından yetkililer haklarımızı savunmak yerine saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarını şikayetinden vazgeçirme ve uzlaşma yolunu seçmektedir" dedi.

Şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığına inandıklarını vurgulayan Deveci, "Şiddete karşı çıkıyoruz. Son dönemlerde birçok serviste sağlık emekçilerine yönelik artan darp, tehdit ve hakaretlerin önlenmesi için uyarıyoruz. Bundan sonra sağlık emekçilerine yönelik gelişecek şiddete karşı emekten gelen gücümüzü kullanarak tüm alanlarda iş bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Deveci, darp edilen iki doktorun savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, ayrıca hastane yönetiminin de olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Öte yandan DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da yazılı açıklama ile hastane personeline yapılan saldırıyı kınadı.

Alan, başhekimlik olarak başlattıkları incelemenin sürdüğünü belirterek, incelemenin tamamlanmasının ardından yasal başvurularda da bulunacaklarını kaydetti.

 

 

Kaynak: haberler.com / 24.12.2013