Ehliyet İçin Rapor Alamayan Hasta Hekimi Darp Etti

  18.01.2014   2723 okunma   
Adana'da Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli bir doktor, ehliyet için rapor isteyen hastayı gözlerindeki bozukluktan dolayı teşekküllü bir hastaneye sevk etmek isteyince saldırıya uğradı.

Dudağı patlayan Dr. Ali Ünüvar, kendisine saldıran kişiden şikayetçi olurken polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, merkez Yüreğir ilçesi Süleyman Vahit Caddesi'ndeki Yalım Erez Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşandı. Ehliyet için rapor almak isteyen 25-30 yaşlarındaki bir kişi Dr. Ünüvar'ın odasına girdi. Doktor, rapor isteyen hastaya gözlerinde bozukluk olduğunu, başka bir hastanede muayene olduktan sonra raporun verileceğini söyledi. Bunun için sevk kağıdı yazdı. Ancak hasta, sevk kağıdını yere atıp dışarı çıktı, daha sonra ise geri dönüp doktor Ünüvar'ı yumrukladı. Suratına aldığı darbeyle dudağı patlayan doktora ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Bu arada, saldırgan kaçtı. Doktor Ünüvar, saldırının ardından Beyin Cerrahisi uzmanın isteği üzerine özel bir hastanede de beyin MR'ı çektirdi.
Olayın ardından darp raporu alan Ünüvar, saldırıdan dolayı şikayetçi oldu. Doktor Ünüvar yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Hasta geldi, önce sıraya girmek istemedi, sırası geldiğinde kendisini çağırdım. Ehliyet için rapor istedi. Görmesinde sorun olduğu için hastaneye sevk için kağıt düzenledik. Siz bana nasıl sevk kağıdı verirsiniz dedi. Kaldırdı, sevk kağıdını yere attı, dışarı çıktı. 15-20 saniye sonra dönüp boş bulunduğum sırada yumruk attı. Hastalar da müdahale edip ayırdı, şikayetçi oldum. Darptan dolayı MR çektirdim. 15 yıllık doktorum, insan psikolojik olarak etkileniyor. Bu zamana kadar böyle bir olay başıma gelmedi. Günde 30 hastaya bakıyorum. Kendi yakınım gibi hastaları muayene ediyorum, hak ettiğimi düşünmüyorum."

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Ahmet Suntur, muayene sırasında saldırıya uğrayan doktoru MR çektirmek için geldiği özel hastanede ziyaret etti. Suntur, şiddete maruz kalan arkadaşlarının yanında olduklarını belirterek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Suntur, "Hukuki olarak da mesleki olarak da arkadaşımızın yanındayız, desteğimiz olacaktır." dedi.

Bu arada, polis güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip doktoru darp eden saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: haber3.com / 15.01.2014