Şırnak'ta Hastane Müdürü Doktoru Darp Etti

  18.01.2014   2850 okunma   
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde özel bir hastanenin müdürü Ferhat Zaman'ın maaş konusunda tartıştığı göz doktoru Anıl Resmi'yi dövdüğü öne sürüldü. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Dr. Deski, görevinden istifa ederken, iddia üzerine hastanenin doktorları iş bırakma eylemi yaptı.

Cizre'de özel bir hastanede çalışan göz doktoru Anıl Resmi ile hastane müdürü Ferhat Zaman arasında, ücretlerin ödenmediği iddiasıyla başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma ardından hastane müdürü Zaman'ın, Dr. Resmi'ye fiziki şiddet uyguladığı iddia edildi. Olayın hastanede duyulması ile birlikte buradaki görevli doktorlar, iş bıraktı. Hastalar ise, evlerine dönmek zorunda kaldı. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan Dr. Anıl Resmi, hastanedeki görevinden istifa etti. Sivil toplum örgütleri temsilcileri, özel hastane kapısında basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı. KESK, TTB, Cizre Belediyesi'ne bağlı Bişeng Sağlık Ocağı çalışanları ve hastanede görev yapan doktorlar da, basın açıklamasına destek verdi. Sağlık çalışanlar ve doktorlar adına konuşan Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azad Karagöz, şöyle dedi:

"İlçemizde faaliyet gösteren özel bir hastanede; hastane müdürü tarafından göz uzmanı doktor arkadaşımız Anıl Resmi, fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Yıllardır şiddet ve baskı ile, göz göre göre yaşamaya alıştırıldık. Hasta yakını, hastadan şiddet gördük. Ancak bu defa şiddet bizzat hastane yöneticisi tarafından uygulandı. Son 10 yıldır sağlıkta uygulanan dönüşüm programlarındaki kalite ve performansa dayalı çalışma koşulları nedeniyle, doktorlar mecburi hizmetini tamamlar tamamlamaz, özel sektöre mecbur bırakılmaktadır. Özel sağlık sektöründe işin ehli olmayanların tamamıyla ticari kaygıyla yöneticilik yapmaları, sağlık kalitesini düşürmekte, hem de sağlık çalışanları açısından çalışılmaz hale getirmekte, modern kölelik dayatılmaktadır. Bugün de hekim arkadaşımızın yaşadığı şiddet olayı gibi; sağlık ehli olmayan bir hastane yöneticisi tarafından fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır."

Dr. Anıl Resmi, hastanede aylardan bu yana ücret alamadıklarını, istifa etmek istediklerini, hastane yönetiminin kabul etmediğini belirtirken, "İstifa etmek ve maşlarımızı isteğimden dolayı hastane müdürü bana sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Bunun için suç duyurusunda bulundum ve hastaneden istifa ettim" dedi.


Kaynak: haber3.com / 16.01.2014