Diyarbakır Silvan'da Hekime Şiddete Tepki

  02.02.2014   3433 okunma   
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görev yapan doktora yönelik düzenlenen saldırı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İlçe Temsilciliği tarafından kınandı.

Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'nde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Selim Ay'ın saldırıya uğraması, SES Silvan Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktor ve SES üyeleri basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan SES Silvan Temsilcisi Cahit Tanrıverdi, son zamanlarda hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddetlerin önünün alınması çağrısında bulundu.

Tanrıverdi, "Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi'nde dahiliye doktorumuz Mehmet Selim Ay'a darp girişiminde bulunulmuştur. Sağlık dönüşüm programı sonucu hastanın müşteriye dönüştürülmesi ve hekim emeğinin değerleştirilmesi, hekimlerin sağlıkta yaşananların sorumlusu gösterilmesi, bu çerçevede hekimleri ve hekimlik mesleğini rencide edici yaklaşımlar sergilenmesi hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin oluşmasına önemli bir ivme kazandırmıştır. Sorumluların bu kayıtsızlığı sonucu hastalar tarafından şiddet öncelikli hizmet almak için bilinçli uygulanır hale gelmiştir" dedi.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları şiddet eylemlerini alkışlayarak protesto etti.


Kaynak: diyarinsesi.org / 01.02.2014