Hasta Yakınları Doktor Ve Hemşireyi Darp Etti

  13.02.2014   2734 okunma   
Bursa'da doktor ve hemşire, hasta yakınları tarafından darp edildi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen iki farklı olayda bir doktor ve bir hemşirenin hasta yakınları tarafından darp edildiğini açıkladı. Yünkül, rapor alan iki sağlık çalışanının da halkın sağlığını korumak adına görevlerine devam ettiğini söyledi.
Yünkül, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde geçtiğimiz 7 Şubat Cuma günü Doktor K.Ç 'nin tedavi amacıyla başvuran hasta tarafından darp edildiğini kaydetti. Şünkül, olaydan bir gün sonra (8 Şubat Cumartesi günü) da aynı hastanenin acil servisine hasta getiren hasta yakınları tarafından hemşire R.Ş.'nin saldırıya uğradığını dile getirdi. İki sağlık çalışanı da rapor almalarına karşı görevlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Yünkül, insan sağlığı için fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar bütün sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam ettiğini öne sürdü.
Gökhan Yünkül, şunları kaydetti: "Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, hasta ve hasta yakınları tarafından ma-ruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır."

Acil Önlem İstiyoruz!

Şiddetin sadece kanuni yaptırımlarla engellenemeyeceğini kurum yöneticilerinin de duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "Bugün yine sağlık personelinin maruz kaldığı insanlık dışı bir şiddet olayına maalesef tanıklık etmiş bulunmakta-yız. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir doktorumuz Cuma günü, bir hemşire arkadaşımız Cumartesi günü arka arkaya şiddete uğramıştır. Maalesef görülmek-tedir ki bu şiddet olaylarının arkasında bir yandan kanuni düzenlemelerin gecikmesi yatarken bir yandan da sağlık idarecilerinin bu konudaki duyarsızlığı da yatmaktadır. Özellikle acil servislerde görev yapan personelin korunması ve kollanması noktasında idarelerin gerekli düzenlemeleri ve önleyici faaliyetleri yapmaması şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta şiddet en çok acil servislerde yaşanmaktadır. En çok şiddetin yaşandığı bölgelerde tedbirler ve güvenlik önlemleri alınması gerekirken buraların sahipsiz bırakıldığını üzülerek görmekteyiz" şeklinde konuştu.
Sağlık idarecilerini göreve çağıran Gökhan Yünkül, "Şunu açıkça vurgulamak isterim ki şiddet olaylarının yaşanmasının günahı en başta şiddeti yapan kişilere ait olsa da sağlık kurumlarının tüm yöneticileri de bu suça ortaktır. Bundan dolayı başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık yöneticilerimizin şiddetin engellenmesi noktasında gerekli tedbiri almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

kaynak: saglikpersoneli.com.tr/11.02.2014