Kendilerini Darp Eden Kişileri Hastaneye Ulaştırdılar..

  16.02.2014   2457 okunma   

Aydın’da trafik kazasında yaralanan kişi, üzerindeki ruhsatsız silahı almaya çalışan polis ekibiyle tartıştı. Polisin gelmesinden 112 Acil Servis ekibini sorumlu tutan yaralı ve yakınları, iki sağlık görevlisini darp etti.

Edinilen bilgiye göre; Köşk ilçesine bağlı Yavuzköy köyü yakınlarında trafik kazası meydana geldiği ihbarını alan Köşk 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevli şoför Erdal Kabacalıoğlu ile Acil Tıp Teknikerleri (ATT) Müzeyyen Özer ve Osman Şener Rüzgar’dan oluşan üç kişilik sağlık ekibi bölgeye hareket etti. 112 Çağrı Merkezine gelen ihbarın rutin olarak iletilmesi nedeniyle bölgeye polis ekipleri de sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yaralılar B.D. ve S.D. ambulansa alındı. Ambulansın hastaneye doğru hareket edeceği sırada polis ekipleri B.D’nin belindeki silahı fark etti.
Polis ekipleri, askerden izinli olarak gelen B.D’nin üzerinde taşıdığı ruhsatsız olduğu tespit edilen silahı almak istedi. Yaralılar ve olay yerine gelen yakınları polislere engel olmak istedi. Silahı vermek istemeyen 3-4 kişilik grubun, ambulansa çıkmasıyla kısa süreli arbede yaşandı. Polis ve yaralı yakınlarının ambulanstan inmesinin ardından; yaralı B.D., ATT Müzeyyen Özer’e “Polisleri sen çağırdın” diyerek tokat attı. Ambulansın bir an önce olay yerinden uzaklaştırılmasını isteyen yaralı yakınlarından birisi de, isteklerini yerine getirmeyen şoför Erdal Kabacalıoğlu’nun başı ve omzuna tekmeler attı.
Darp edilmelerine rağmen yaralıları kaderlerine terk etmeyen 112 Acil Servis ekipleri, B.D. ve S.D’yi Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk ederek, tedavi altına alınmalarını sağladı. Yaralıları hastaneye ulaştıran sağlık görevlileri üyesi oldukları Sağlık-Sen’in kendilerine sağladığı avukat desteğiyle karakola gidip, yaralı ve yakınlarından şikayetçi oldu.

Sağlık-Sen'den Saldırıya Kınama

 

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, adli süreçte yalnız bırakmadığı 112 ekibini, görev yaptıkları Köşk 112 Acil Servis İstasyonu’nda da ziyaret ederek saldırıyı şiddetle kınadı. Yardım çağrısına en kısa sürede müdahale etmek isterken saldırıya maruz kalmasını sert bir dille eleştiren Karaer, “Son zamanlarda sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınları tarafından yöneltilen sözlü ve fiili şiddetin gün geçtikçe arttığını görmekteyiz. Bu anlamda Aydın ilimizde de üzücü bir olay daha yaşanmıştır. Köşk 112 Acil Servis İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken bu tür saldırılara uğraması insanlık adına utanç vericidir.Sağlık-Sen’in uzun süredir mücadele verdiği Sağlıkta Şiddet Yasası Meclis’te görüşüldü ancak bizim istediğimiz gibi çıkmadı. Şiddet olaylarına karışanların tutuklanmasını ve yargılanma bitinceye kadar tutuk halinin devam etmesini istiyoruz. Sağlık-Sen olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Onlara maddi ve manevi tüm desteği sonuna kadar vereceğiz” dedi.
112 Acil Servis görevlilerinin bir can kurtarmak için zamana karşı mücadele verdiklerinin altını çizen Karaer, “112’de görevli acil tıp teknisyeni ve paramedik çalışanları çok zor şartlarda, yaz kış demeden, gece gündüz 24 hizmet vermektedir. Görevi insan hayatını kurtarmak olan 112 personeli, neyle karşılaşacağını bilmeden vakanın olduğu adrese gitmektedir. Her türlü şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve insanın vücuduna, ruhuna, düşüncesine, inancına, emeğine, ekmeğine ve idaresine yönelmiş büyük bir tehdittir. Bu olaylar vesilesi ile saldırganları nefretle kınıyor, onlara gereken cevabın hukuk sistemimiz çerçevesinde en iyi şekilde verileceğine inanıyoruz. Her türlü hakarete ve zorluğa rağmen özverili bir şekilde görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarının, toplumun en zor mesleklerinden birini icra ettikleri bilinmelidir” diye konuştu.

kaynak: saglikpersoneli.com.tr / 13.02.2014