Sağlıkta Şiddet Devam Ediyor

  16.02.2014   2535 okunma   
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları dur durak bilmeden devam ediyor.
Bu kez Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde Radyoloji bölümünde görev yapan Radyoloji teknikeri Hakan Göryüz hasta yakınları tarafından darp edildi.
Hastaya yardımcı olarak gitmesi gereken bölüme yönlendirdiği için hasta yakınları tarafından darp edilen Radyoloji teknikeri Göryüz, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alınmış ve kendisine 3 gün iş göremez raporu verilmiştir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu olayın sorumlusunun gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz.
Yaşanan şiddet olayı ile ilgili olarak Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Kılıkoğlu'da hastaneye giderek Göryüz'ü ziyaret etmiş ve burada bir açıklama yaparak yaşanan olayı kınadıklarını belirterek " Sağlık çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Hastaya yardım eden bir sağlık çalışanının bu yüzden şiddete uğraması durumun vahametini anlatmaya yeterledir. Şiddete uğrayan radyoloji teknikeri arkadaşımıza acil şifalar diliyor, şiddeti kınıyor ve bunu gerçekleştiren şahsın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz." dedi.

kaynak: saglikpersoneli.com.tr / 14.02.2014