Hasta Yakını Hemşirenin Yüzüne Tepsi Fırlattı..

  07.03.2014   2883 okunma   
Türk Hemşireler Derneği Konya Şubesi Başkanı Canan Güngör'ün yaptığı açıklamada meslek taşımız olan; Hemşire Sevda Elmas, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptığı sırasında üzücü bir olay yaşandı. Bir hasta yakını tarafından yüzüne tedavi tepsisi fırlatılmak suretiyle darp edilmiştir.

Canan Güngör, Ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biri olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe çok daha korkutucu  boyutlara ulaşmaktadır. Söz konusu şiddet olaylarına bugün bir yenisi daha eklenmiş;
 
Konya Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’nde görev  yapan Hemşire Sevda Elmas,hasta yakını tarafından yüzüne tedavi tepsisi fırlatılmak suretiyle darp edilmiştir. Yaşadığı psikolojik ve fiziksel travma neticesinde burnunda kırık oluşan meslektaşımız acilen ameliyata alınmıştır. Servis arkadaşlarının gözleri önünde gerçekleşen olay nedeniyle ayrıca tüm servis çalışanları da  derin üzüntü yaşamış ve yıpranmıştır.
 
Güngör, Bu üzücü olay, toplumun sağlığını her şeyin üstünde tutarak Türkiye’nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan hemşirelerin hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından çarpıcıdır. Sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir.
 
Değerli vatandaşlarımız eğer sağlıkta sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız bırakın darp etmeyi hemşirenize sahip çıkın. Hemşire Serap Elmas Hanım’a ve Ailesine bir kez daha geçmiş olsun derken  her zaman tüm meslektaşlarımızın yanında olacağımızı bildiriyor ,” bu son olsun” diyoruz .

kaynak: personelsaglik.com.tr / 28.02.2014