Sağlıkta Yine Şiddet, Yine Hakaret!..

  21.04.2014   2415 okunma   
Dikili Devlet Hastanesinde hastane çalışanına karşı yapılan hakaret, tehdit ve fiziki saldırı, bu kadarda olmaz dedirten cinsten.
Dün, 15 Nisan Salı günü saat 16’dan sonra hastaneye yakınını getiren bir Cumhuriyet Savcısı  poliklinik hizmeti almak için ilgili polikliniğe başvurdu. Poliklinikte görevli olan personel S.A.  saat 16’dan sonra poliklinik hizmeti veremediklerini, konuyla ilgili başhekimlikle görüşebileceklerini ifade ederek hasta yakını Cumhuriyet Savcısını Baş Hekimliğe yönlendirdi.
 
Başhekimliğe doğru yönelen savcı bir anda geri dönerek hastane çalışanı  S.A’ya vurmaya çalışarak, çok ağır hakaret ve küfürlerde bulundu. Aynı zamanda hamile olan Hastane çalışanı S.A. olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Yaşanan olay, çalışanlar tarafından tutanak altına alındı.
 
Yaşanan üzücü olayla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet DOĞRUYOL, Bir yargı mensubumuz tarafından, Hastane çalışanına karşı yapılan hakaret, küfür ve yapılmaya çalışılan şiddet kabul edilemez. Bizler Sağlık Çalışanları olarak, her zaman yanımızda olmalarını beklediğimiz yargı mensuplarından bu tür davranışları görmek istemiyoruz. Yaşanan olay bizleri derinden yaralamıştır.
Elbette bir bireyin yaptığı olumsuz davranış, o camiayı değil, kişinin kendisini bağlar diyen DOĞRUYOL, Sağlık çalışanları olarak bizler Hakimlerimizi, Savcılarımızı her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Son yıllarda sağlık çalışanlarına karşı hızla artan şiddet ve hakarete karşı sahipsiz kalan sağlık çalışanlarının tek ümidi yargı kalmışken, bir yargı mensubumuzdan bu tür bir davranışı görmek kabul edilemez. Yargı mensuplarımız her zaman vatandaşa güven vermelidir.
 
Yaşanan üzücü olaya şahitlik yapan hastane çalışanları tarafından olayın tutanak altına alındığını ifade eden Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı DOĞRUYOL, hastane çalışanımızın talep etmesi durumunda her türlü hukuki desteği kendilerine vereceklerini ifade etti.
Bu tür üzücü olayların tekrar etmemesini temenni ettiklerini ifade eden DOĞRUYOL, sendika olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız dedi.
                                                                                             
kaynak: personelsaglik.com.tr/16.04.2014