Diyarbakır'da Doktora Silahlı Saldırı

  21.04.2014   2540 okunma   
Diyarbakır'da Doktora Silahlı Saldırı
Diyarbakır Sur 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Dr. Gökhan Özçelik işe gitmek üzere evinden çıktığında arabasının yanında, diğer çalışma arkadaşlarının da gözü önünde silahlı saldırıya uğradı, hekim örgütleri saldırının faillerinin yakalanmamasını kınadı.
Hekimler meslektaşlarına yönelik bir başka vahşi saldırının daha tanığı oldu.

Hekime Silahla Saldırıldı


Diyarbakır Sur 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Dr. Gökhan Özçelik işe gitmek üzere evinden çıktığında arabasının yanında, diğer çalışma arkadaşlarının da gözü önünde silahlı saldırıya uğradı. Kalçasından ve sağ el işaret parmağından yaralanan Dr. Özçelik tüm tedaviye rağmen parmağını kaybetti. Özçelik'in parmağının kullanamaz durumda bulunduğu belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği olayla ilgili açıklamasında, "Aradan geçen zamanda bu silahlı saldırının failleri ve saldırının gerekçesi ortaya konabilmiş değildir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bu kadar tırmandığı bir dönemde Dr. Özçelik'e yapılan silahlı saldırı, meslektaşımızın ölümle burun buruna gelmesi ve vücudunda kalıcı hasar meydana gelmesi hepimizin kaygısını artırmıştır. Dr. Özçelik ameliyatlar geçirmiştir, halen mesleğini yapamamaktadır ve can güvencesi olmadığı için tayin istemek zorunda kalmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ve şiddetin her türlüsünün bu ülke topraklarından ilinmesini diliyoruz. Bu saldırıyı Türkiye'deki tüm hekimler adına şiddetle kınıyor ve alilerinin bir an önce bulunmasını talep ediyoruz" dedi.

kaynak: haberx.com/20.04.2014