Doktoru Boğmaya Kalktılar

  23.04.2014   2987 okunma   
Darıca Devlet Hastanesi Acil Servisinde hasta yakınsar bir doktoru darp etti. Saldırganlar doktoru boğmaya kalktı.
Son yıllarda doktorlara yönelik saldırılar oldukça arttı. İlimizde de doktorlara yönelik saldırılara karşı Kocaeli Tabip Odası tepkisini dile getirip büyük bir mücadele örneği gösteriyor.  Kocaeli Tabip Odası üyeleri Darıca Devlet Hastanesi Acilinde meydana gelen doktor saldırısı ile ilgili Oda Binasında basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Mücadeleye Devam Edeceğiz

Darıca Farabi Hastanesi Acil Serviste çalışan Prt. Dr. Rana Tanrıseven’e gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklama yapan Kocaeli Tabip Odası üyelerinden Dr. Burhan Çağlar Usta, “Darıca Farabi Hastanesi Acil serviste çalışan Prt. Dr. Rana Tanrıseven adlı hekim arkadaşımıza saldırı gerçekleştirildi. Ciddi bir el yaralanmasına gelen hasta ile ilgilenirken, daha önce bakılmış sadece sonuçlara bakılacak olan bir hasta yakını tarafından boğazı sıkılarak ciddi bir şekilde tartaklandı. Olayla ilgili olarak gerekli yasal tutanaklar tutuldu. Kocaeli Tabip Odası olarak bu vakaların geçmeyeceğini, sağlıkta şiddeti sona erdirene kadar, bu şiddeti kışkırtanlarla mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

10 Yılda Vakalar Arttı
 Toplumun sağlık çalışanlarına saygısı özellikle giderilmeye çalışılıyor diyerek konuşmasına devam eden Usta, “  Çok açık bir şekilde bu ülkede sağlık emekçileri yıllar öncesinde böyle olaylarla çok fazla karşılaşmıyordu. Ancak son 10 yılda bu vakalar oldukça arttı. Daha çok canın yanacağı günler bizi bekliyor. Ancak biz sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının önünde ki en ciddi sağlık sorunu şiddettir. Sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan bu uygulama günümüzde şiddeti ortaya çıkardı. Biz Kocaeli tabip Odası olarak bu olayları kınıyoruz” diye konuştu.

Haber: Deniz KARAMERT

kaynak: www.ozgurkocaeli.com.tr/21.04.2014