Bodrum'da Sağlık Çalışanlarına Darp

  02.05.2014   2603 okunma   
Hasta yakınlarınca, Bodrum Devlet Hastanesinde görevli sağlık çalışanının darbedildiği, doktorun ise sözlü tacize uğradığı iddia edildi.
Bodrum'da bir sağlık çalışanının darbedildiği, doktorun sözlü tacize uğradığı iddia edildi.
Bodrum Devlet Hastanesinde 24 Nisan'da bir hasta yakını ile acil servis doktoru Erkan Erol arasında tartışma çıktı. Yakınının muayene edilmediğini iddia eden hasta yakını ile Erol arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine sağlık memuru Selçuk Çalışkan araya girdi. Bu sırada hasta yakınının Çalışkan'ı darbettiği iddia edildi.
Olay, olay sırasında yaşanan arbede, hastanenin güvenlik kameralarına da yansıdı.
Yaklaşık 30 sağlık çalışanın katılımıyla Bodrum Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklamayı grup adına yapan kardiyoloji uzmanı Dr. Fikret Mert Acar, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını söyledi.
Hastanelerinde de meslektaşının hasta yakınları tarafından darbedildiğini öne süren Acar, "O sırada genel durumu kötü bir başka hastayla ilgilenen arkadaşlarımız, hiçbir acil durumu bulunmayan, diğer hekimin muayenesini yaptığı bir hastanın yakınları tarafından kendileriyle ilgilenilmediği bahanesiyle önce sözlü, daha sonra fiziki saldırıya uğradı. Arkadaşlarımız darbedildi, işlerini yapamayacak hale geldi" dedi.
Acar, 27 Nisan'da da doğum nedeniyle hastanede yatan bir hastanın yakını ile sağlık çalışanları arasında sözlü tartışma yaşandığını kaydetti.
Erol ise acil servise kışın 400, yazın ise 700'ü bulan hastanın müracaat ettiğini anlattı.
Acil olan veya olmayan hastaların ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayan Erol, "Durumu kritik hastaya müdahale ederken devamlı sözlü tacize uğradım. Fiziki müdahale sağlık çalışanımıza oldu. Herkes kendi hastasını acil kabul ediyor ancak sağlık çalışanlarına göre hayati riski bulunan hasta daha önemlidir. Biz buna göre hastalara müdahale ediyoruz" diye konuştu.
Darbedildiği öne sürülen sağlık memuru Çalışkan da olay sırasında hayati tehlikesi bulunan bir hastaya müdahale ettiklerini, bu hastanın 3 gün sonra hayatını kaybettiğini bildirdi.

kaynak: memurlar.net/ 02.05.2014