Bulancak'ta Sağlık Çalışanlarına Saldırı

  04.06.2014   2811 okunma   

Bulancak Devlet Hastanesinde görevli acil servis personelinin bir hasta yakını tarafından darp edildiğini savunan Giresun Tabipler Odası, Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen Giresun Şubesi ve KESK üyelerinden oluşan grup saldırıyı protesto etti.

Görevli sağlık çalışanlarının hasta yakını tarafından darp edilmesini protesto etmek için hastanenin önünde toplanan grup pankartlar açarak saldırıyı kınadı. Grup adına basın açıklaması yapan Giresun Tabipler Odası Başkanı Bekir Poyraz olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Olay esnasında yaklaşık iki saat süreyle Bulancak Devlet Hastanesinde verilen acil sağlık hizmetinin aksadığı düşünüldüğünde sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddetin halkı da mağdur ettiğine dikkati çeken Poyraz, şöyle konuştu:
 
"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini, uygulamadaki eksikliklerin giderilmesini, başta bakanlığımız ile emniyet güçleri olmak üzere herkesi daha sorumlu ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Son olarak Bulancak Devlet Hastanesi'nde görevlerini yaptığı sırada saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, bu olayın adli ve idari süreçte takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz."
 
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

 

Kaynak: saglikpersoneli.net / 03.06.2014