Hasta Yakınları, Güvenlik Görevlilerini Darp Etti

  19.06.2014   2758 okunma   

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları hastanenin güvenlik görevlileri arasında çıkan tartışmada güvenlikçiler darp edildi. Ziyaret nedeniyle çıkan kavgada hasta yakınlarının 4 özel güvenlik görevlisini dövdüğü iddia edildi. 3 güvenlikçiye 2’şer gün, bir güvenlikçiye de 15 gün işe göremez raporu verildi. Bir hasta yakınının da darp edildiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, Sezer Kösedağ, Ali Kösedağ, Mehmet Veysel Karaoğlan ve Aliye Karaoğlan, bir rahatsızlığından dolayı Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yatmakta olan Elif Üstün’ü akşam 19.00 sularında ziyaret saati sonunda ziyaret geldi. Söz konusu 4 kişi, Elif Üstün’e ziyaret etmek istedi. Ancak bu sırada, kapıda görevli güvenlik görevlisi, bu 4 kişiye ziyaretin bittiğini çıkışların olduğunu diğer vatandaşların çıktıktan sonra kendilerine hastalarını ziyaret etmeleri için yardımcı olacaklarını, ancak biraz beklemelerini istedi. Ancak bu talebe karşı çıkan Sezer Kösedağ, Ali Kösedağ, Mehmet Veysel Karaoğlan ve Aliye Karaoğlan, güvenlik görevlisi ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve kavgaya dönüştü. Kavga üzerine güvenlik görevlisi hastane polisi ile Acil Serviste görevli diğer özel güvenlik görevlilerinden telsizle yardım istedi. Polis ve özel güvenlikçiler söz konusu kliniğin oraya gitti. Ancak hasta yakınları Sezer Kösedağ, Ali Kösedağ, Mehmet Veysel Karaoğlan ve Aliye Karaoğlan, güvenlik görevlileri ile polisi dövdü.

Hasta yakınlarının saldırısı sonucu, özel güvenlik görevlisi H.A. sol elindeki bir parmağı kırıldı, aynı parmağı da bıçakla kesildi. Özel Güvenlik Şefi N.U.’nun ise hasta yakınlarının yumruğu sonucu üst dudağı patladı. Söz konusu hasta yakınları, diğer özel güvenlik görevlisi S.Ü’yu tekme tokat dövdü, üniformasını yırttı, yaka kartını koparttı. Kavgadan hastanenin polisi de nasibini aldı. Olaylar sırasında yere düşen hastane polisi hasta yakınlarının tekmeli tokatlı saldırısına uğradı. Olay nedeniyle hastaneye takviye polis ekipleri çağrıldı. Takviye polisler daha sonra kavgayı ayırdı. Olayda bir hasta yakını da darp edildi. 4 güvenlik görevline darp raporu ve her birine 2’er gün iş göremez raporu verildi. Olayda bir parmağı kırılan ve olaya karışanların elindeki bıçağı almak isterken eli aynı parmağı da kesilen güvenlik görevlisi H. A.’ya ise 15 gün iş göremez raporu verildi. Özel güvenlik görevlileri, kendilerini döven hasta yakınları Sezer Kösedağ, Ali Kösedağ, Mehmet Veysel Karaoğlan ve Aliye Karaoğlan’dan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

kaynak: personelsaglikhaber.net / 18.06.2014