Adıyaman'da Darp Edilen Doktor Olay Anını Anlattı

  06.09.2014   2923 okunma   
İddiaya göre Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde) sendikal çalışmalar yürüttüğü iddia edilen bir grubu yoğun bakım ünitesinden çıkardığı için bir sağlık çalışanı tarafından saldırıya uğrayan doktor olay anını anlatırken, Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından hastane önünde bir basın açıklaması düzenlendi.
ADIYAMAN-Edinilen bilgiye göre sendikal faaliyetler yürüttüğü iddia edilen bir grup, yaklaşık birkaç gün önce Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çocuk yoğun bakım ünitesine girip sendikal çalışmalar gerçekleştirdi. O esnada kalabalık grubu yoğun bakım ünitesinde gören Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Tekin, uyarılarda bulunarak grubu dışarı çıkarmak istedi. Grup arasında bulunan bir sağlık çalışanı, elinde bulunan anahtarı doktor Tekin’e fırlattı. Fırlatılan anahtar, doktor Tekin’in sağ gözüne isabet etti. Yaralanan doktor Tekin, sağlık raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Tekin, olay günü yaşadıklarını anlatarak, “Yoğun bakım ünitesinde yatan bir bebeğin durumunun kötüleştiğini bildirdiler hemşire hanımlar bana. Ona müdahale etmek üzere çocuk bakım ünitesine gittim. Orada bir sendika grubunun çalışma yapmak üzere hastaneye geldiğini, giriş yasak olduğu halde usulsüz bir şekilde yoğun bakım ünitesine ggirdiklerini ve kimsenin uyarıları dikkate almadıklarını söylediler. Yeni doğan yoğun bakım ünitesi içerisinde gördüm kalabalık grubu uyararak hemen dışarıya çıkmalarını söyledim ve oradan çıkardım. Kapının önünde önce ismimi sordular. İsmimin bir önemi yok, ben buranın nöbetçi doktoruyum. Bir an önce çıkın buradan. Giriş yasak' dedim. Sürekli, 'İzahta bulunalım' gibi bir şeyler söylediler, dedim ki, 'Arkadaşlar izaha gerek yok. Sağlıkçısınız. Buraya giriş yok, çıkın gidin.' Devam ederken çocuk yoğun bakımın önüne geldiğimizde içlerinden arka tarafta olan bir arkadaş, daha sonra Tıp Fakültesinde çalışan bir sağlıkçı arkadaş olduğunu öğrendim, hakaret ve küfür ederek elindeki bir cismi yüzüme fırlattı. Anahtarmış elindeki. Sağ gözüme isabet etti. Sonra kaçırdılar bu arkadaşı. Ben de sağlık raporu alıp savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

Daha sonra Tabipler Odası Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Adıyaman Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. İbrahim Arslan, "Büyük bir özveri örneği gösteren başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanları maalesef hak ettikleri saygıyı göremedikleri gibi yetmiyormuş gibi bir de hem sözlü hem fiziki şiddete maruz kalmaktadırlar. Sürekli özellikle hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına karşı şiddet olayları olmasına rağmen yasa koyucuların duyarsız davranmaları, hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalmaları öfkemizi daha da artırmaktadır. Sağlık camiası, özellikle hekim arkadaşlarımız; iş yükünün ağır olması, toplumdan, bürokrasiden ve iktidardan mağduriyetleri noktasında destek alamaması, uygulamadaki değişkenlikler ve belirsizlikler noktasında son derece huzursuzdurlar. Dolayısıyla çalışma barışı bozulmakta ve bu da beraberinde yeterince verimli olamamayı getirmemektedir. Hastaların sağlığı olumsuz etkilenmektedir” dedi.

kaynak: medimagazin.com.tr/04.09.2014