Tokatçı Başhekim İddiası!

  21.11.2014   3224 okunma   
Hem suçlu hem güçlü. 112 Acil Servis başhekimi bu gücünü kimden ve nereden alıyor?

Başhekim Doktor dövdü.

Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan Doktor T.K, 112 acil Servis Başhekimi Dr. Ümit Acar tarafından darp edildi. Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen bir Başhekim tarafından darp edilen doktora ne Sağlık İl Müdürlüğü ne de Tabip Odası sahip çıktı.

KAVGALI AİLELER AYNI HASTANEYE KALDIRILIYOR

Bölge Devlet Hastanesine sevk edilen hastaların, 112 Acil Servis yönetiminin yanlış uygulamaları sonucu nahoş olayların yaşanmasına da neden olurken, 23 Eylül 2014 Salı günü 323 sayılı gazetemizde biz bu olayı “112 acilde skandal” olarak manşetimize taşıyarak: “Son zamanlarda çıkan olaylarda hassasiyet gösterilmeden 112 acil servis ekiplerince husumetli ailelerin aynı hastaneye kaldırılmaları tepkilere neden oluyor” haberimizle kamuoyuyla paylaşmıştık.

BAŞHEKİM FİZİKSEL SALDIRIDA BULUNDU


Hatırlanacağı üzere, 22 Eylül 2014 tarihinde yaralı iki husumetli aile 112 acil servisi tarafından Bölge Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştı.

Bu durum karşısında husumetli aileler Bölge Devlet Hastanesinde tekrar karşılaşınca kavga hastanede devam etmiş ve istenilmeyen olayların yaşanmasına neden olmuştu. Husumetli ailelerin aynı hastaneye kaldırılmasının yanlış olduğunu 112 acil servis başhekimi Dr. Ümit Acar’a ifade eden acil servis doktoru T.K., Başhekim Ümit Acar’ın fiziksel saldırısına maruz kalmıştı.

MESLEK AHLAKIYLA ÖRTÜŞMÜYOR

“Dayakçı Başhekim” hakkında bugüne kadar herhangi bir cezai işlemin uygulanmamış olması acil servis doktorlarının tepkisine neden oluyor.

Bölge Devlet Hastanesi acil servis Doktoru T.K’nin aynı zamanda meslektaşı olan 112 acil Servis Başhekimi Dr. Ümit Acar tarafından darp edilmesi meslek ahlakıyla da örtüşmüyor.

AKIBETİ MERAKLA BEKLENİYOR


Görevden alınması gerekilen Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ümit Acar’ın akıbeti merakla bekleniyorken, cezai işlemin uygulanmamasında bir bürokratın olduğu belirtiliyor.

Bu arada Başhekim Dr. Ümit Acar’ın, son zamanlarda Bölge Devlet Hastanesi acil servis doktorlarını tehdit ettiği ve mobbing uyguladığı iddia ediliyor. | Ferit Tunç


Kaynak : attyiz.biz.tr/18.11.2014