Urfa’da Doktor Ve Hemşirelere Saldırı

  21.11.2014   3195 okunma   
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevi bir hekim ve iki hemşirenin hasta yakınlarının saldırısına uğradığı ileri sürüldü.
3 gün önce gerçekleştiği belirtilen saldırıda hasta yakınlarının acil serviste görevli Dr. Mehmet Şaşmaz ve hemşireler Hüseyin Özçalkap ile Muhammet Uğur Yiğen’e saldırdıkları iddia edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen üyeleri “Hasta yakınları tarafından 1 hekim ve 2 hemşire arkadaşımıza yapılan saldırı kabul edilemezdir. Bu menfur olayı esefle ve nefretle kınıyoruz” denildi. Sendika üyeleri tarafından hastane önünde yapılan açıklamada “Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı, hastalıklı ve kabul edilemez bir haldir” ifadelerine yer verildi.
 
“Saldırının fail ya da failleri hakkında hukukun ivedi ve aktif olarak  harekete geçirilmesi ve gereğinin yapılması elzemdir” çağrısında bulunuldu.

kaynak: sanliurfa.com /21.11.2014