Şiddette Son Nokta: Pompalı Tüfekle TSM'yi Bastı, Personeli Rehin aldı!

  21.11.2014   3819 okunma   

Burdur’da, eşini tedavi ettirmek amacıyla Toplum Sağlığı Merkezi’ne gelen 24 yaşındaki şahıs, doktor ve personele kızınca, uzun namlulu tüfekle binaya dışarıdan ateş açtı. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, polisin sakinleştirdiği Adem Y., gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Burdur'da eşini muayene eden Toplum Ruh Sağlığı Merkezi doktoru ve odada bulunan personel ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartışan Adem Y., binadan çıkarak aracında bulunan uzun namlulu silahı aldı. Yeniden Toplum Sağlığı Merkezi'ne gelen Adem Y., binaya dışarıdan ateş açtı. Açılan ateş sonucu binanın duvarında saçma izleri oluşurken, bir pencerenin camı kırıldı. Olayda yaralanan olmadı.

REHİN KALAN PERSONEL POLİSE HABER VERDİ

Toplum Sağlığı Merkezi personeli, olayı polise haber verdi. Bina dışında geniş güvenlik çemberi alan polis, olay yerine girilmesini engelledi. Polis, Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde elinde tüfekle bekleyen Adem Y.’ı sakinleştirmeye çalıştı. Polisin iknası sonucu silahını bırakan Adem Y., gözaltına alınarak Burdur Merkez Karakolu’na götürüldü.

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ

Olay yerine gelen Burdur Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, Toplum Sağlığı Merkezi personeliyle görüştü. Personelden bilgi alan Sütlü, olaydan etkilenen personele izin verdi. Burdur Valisi Hasan Kürklü ile telefonda görüşerek bilgi veren Sütlü, sağlık personelinin yaralanmamasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

AHEF'TEN AÇIKLAMA

Aile Hekimleri Fedarasyonundan olayla ilgili yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

Hali hazırda ki ASM ve TSM’lerinin güvenliği bu denli vahim durum da iken, Güvenlik anlamında hiçbir tedbir alınmamışken,TSM ve ASM de nöbet hangi güvenlikle sağlanacak merak içindeyiz..!

Sayın yetkililere ve sağlık politika yapıcılara soruyoruz; Ria gibi koruyucu hekimlik uygulaması kapsamında hiç bir aciliyeti olmayan bir konu da başımıza bunlar geliyorsa nöbette neler gelmez?

kaynak: medimagazin.com.tr/19.11.2014