Gaziantep'te Doktorlara Dayak

  28.11.2014   2600 okunma   
Gaziantep'te bir sağlık ocağında çalışan karı-koca doktorun hasta ve yakınları tarafından dövüldükleri belirtildi.
Gaziantep'in Çıksorut Mahallesi'deki 1 nolu aile sağlığı merkezinde görev yaparken, elindeki dikişlerini söktürmek isteyen İbrahim Halil M. ve yakınları tarafından darp edildiklerini iddia eden doktor çiftle birlikte basın açıklaması yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca,” ikinci görev şehidimizi vermek istemiyoruz” dedi.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, darp edilen karı koca doktorlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Yaşanan olayı adliyeye intikal ettirdiklerini kaydeden Ağca, “Kimsenin şamar oğlanı değiliz. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz, güçsüzlük ve zafiyet olarak değerlendirilmemeli. Emeğimizin ve bilgimizin gücünü bize kullandırtmak zorunda bırakmayın” dedi.

“Emniyet ve Sağlık Bakanlığına çağrı”

Ağca; “Yaşanan üzücü olayları yerel sağlık yöneticilerinin ilgisiz ve duyarsız yaklaşımını, sağlık bakanlığının ilgisiz, duyarsız, vurdumduymaz, yaklaşımına bağlıyoruz. Emniyet yetkililerine sesleniyorum. Kamu binalarında bulunmayan, kendi kiraladıkları veya yaptırdıkları binalarda hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerinin güvenliğini sürekli sağlayınız. Failleri yargıya teslim ediniz. Sağlık Bakanlığına çağrımız ise; yarın meslektaşlarının arasına çıkabilecek duyguyu yaşayabilmesi için bugünden gereğini yapmasıdır. Gündüz vakti karı koca saldırıya uğruyorsa meslektaşlarınız adına empati yapınız” diye konuştu.

“Arkadaşlarımız kendini savunma kurslarına mı gitsin?”

“İkinci görev şehidimizi vermek istemiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ağca, “Arkadaşlarımız kendini savunma kurslarına mı gitsin? Özveri ile çalışıyorlar. Her gün kaç meslek grubu bu günü sağlıklı olarak tamamlayabilir miyim endişesi ile işe gitmektedir. İşimizi, nazik, sakin iş koşullarında sükunetle yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

(A.PEPELE)

kaynak: gaziantephaberler.com/27.11.2014