Kayseri'de Ambulansa Taşlı Saldırı

  02.12.2014   2764 okunma   
ATTDER Kayseri İl Başkanı Erkan: - "Görevini layıkıyla yerine getiren sağlık personeli olarak can kurtarmaya giderken can vermek istemiyoruz"
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Kayseri İl Başkanı Enes Erkan, kentte dün akşam vakadan dönen ambulansa bazı kişilerce taşlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, "Görevini layıkıyla yerine getiren sağlık personeli olarak can kurtarmaya giderken can vermek istemiyoruz" dedi.

Erkan, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kayseri Merkez 8 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'ndan bir ekibin, dün akşam, Melikgazi Belediyesi Sosyal Konutlarının bulunduğu Cennet Mahallesi'nde doğum vakasına gittiğini söyledi.

Ekibin bu sırada, aynı mahallede silahla yaralanma olayına şahit olduğunu belirten Erkan, acil müdahale edilmesi bu vakanın hastaneye nakledildiğini, doğum vakası için de mahalleye başka bir ambulans gönderildiğini ifade etti.

Gerekli müdahaleyi yapan ve mahalledeki silah seslerini duyunca gebe kadını bir an önce hastaneye götürmek isteyen ekibin, kadının hastaneye gitmek istememesi üzerine ambulansa döndüğünü kaydeden Erkan, silahla yaralanan kişi vakit kaybetmeden ilk gelen ambulansla hastaneye yetiştirilmesine rağmen ikinci ambulansın bazı kişilerce taşlandığını, sağlık ekibinin sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını belirterek, "Arkadaşlarımız silah seslerinin ortasında kalmıştır" dedi.

Ambulansta görevli personelin olayın ardından karakola giderek şikayetçi olduğunu belirten Erkan, şunları söyledi:

"Görevini layıkıyla getiren sağlık personeli olarak can kurtarmaya giderken can vermek istemiyoruz. Bu eylemleri gerçekleştirenlere karşı gerekli yasa ve düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmeli. Cezalar istisnasız ve ertelemesiz olarak uygulanmalı. Her hastaya kendi yakınıymışçasına koşan, insanlara yardım etmeyi ve hayat kurtarmayı kendisine misyon edinmiş insanlara karşı yapılan bu muamele, tam anlamıyla insanlık dışıdır. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

kaynak: hurriyet.com.tr/30.11.2014