Doktora Nöbet Odasında Saldırdı

  02.02.2015   2413 okunma   

Sivas Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesinde görevli kadın doktorun, bir vatandaş tarafından darp edildiğini iddia etti.

Zileli, sendika binasında yaptığı açıklamada, bu saldırıyı ve daha önce yapılmış bütün saldırıları kınadıklarını belirtti.
 
Sağlıkta şiddetin ulaştığı noktanın artık dayanılmaz boyutlara geldiğini vurgulayan Zileli, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi acil servis nöbetini tutan pratisyen kadın hekimin dün saat 17.30 civarında nöbet odasında bir kişi tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü.
 
Saldırganın kavgayı ayırmak isteyen diğer sağlık personellerini de darp ettiğini ileri süren Zileli, şunları kaydetti:
 
"Sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddetin önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin alınması şarttır. Şiddet uygulayanların medya yoluyla teşhir edilmesi, hukuksal cezai işlem yapılması ve bu kişilerin belirli bir süreyle sağlık hizmetlerinden paralı faydalanması gibi önlemler caydırıcı olacaktır. Bu gibi olayların tekrarlanmaması için mutlaka caydırıcı olacağını düşündüğümüz polis noktası oluşturulması veya güvenlik personellerinin hastanelerimizde görevlendirilmesi de gerekmektedir."

 

kaynak: medimagazin.com.tr/31.01.2015