Acil Serviste Doktora Saldırı Kınandı

  11.02.2015   2576 okunma   
MUĞLA Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Ayşe Binol Akdağ'ın bir hasta ve yakını tarafından tartaklanması, kınandı.
Geçen 1 Şubat'ta, saat 02.00 sıralarında, İ.K., karın ağrısı ve nefes almakta güçlük çektiği şikayetiyle arkadaşı H.Ç. tarafından Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İ.K.'den röntgen filmi çektirmesi istendi. Röntgenin ardından İ.K., bu defa idrar tahlili istendi. H.Ç., bunun üzerine "Röntgen filmine gönderirken neden idrar tahlili de istemediniz, arkadaşım zaten güçlükle yürüyor?" diyerek doktor Ayşe Binol Akdağ ile tartışmaya başladı. Tartışmanın uzaması üzerine iki arkadaş Dr. Akdağ'a yumruk atarak darp etti. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken, İ.K.'nin 1.02, H.Ç.'nin ise 0.52 promil alkollü oldukları belirlendi.
Dr. Akdağ'a yapılan saldırı Ortaca Devlet Hastanesi önünde yaklaşık 50 doktor ve sağlık çalışanın katılımıyla kınandı. Grup adına açıklamayı okuyan saldırıya uğrayan Dr. Ayşe Binol Akdağ, "Türkiye genelinde olduğu gibi Ortaca'da da yıllardır sağlık çalışanlarımıza sözlü ve fiili şiddette bulunulmaktadır. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekün sağlığına yapılmış bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir. Gün geçmiyor ki tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmayalım. Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

kaynak: aydinses.com/06.02.2015