Mardin'de Doktora Darp İddiası

  05.03.2015   2720 okunma   
Mardin'de Devlet Hastanesinde görevli doktor, sıra beklemek istemeyen bir hastanın kendisini darbetmek istediğini, saldırıdan diğer hastalar tarafından kurtarıldığını öne sürdü.
İddiaya göre, Mardin Devlet Hastanesi'nde Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Seydo Homan, sıra beklemek istemeyen bir hasta tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğradığı belirtildi.
Dr. Homan, hastane önünde yaptığı açıklamada poliklinikte çalışırken sırasını beklemek istemeyen bir hastanın hem fiili hem de sözlü saldırısına uğradığını söyledi.

Burada sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti veremediklerini kaydeden Homan, "Biz artık bu şartlarda çalışamıyoruz. Şevkimiz kırılıyor, hasta bakmak istemiyoruz. Saldırıya uğrayan bir insan psikolojisi böyledir. Buna bir çözüm bulmak lazım" dedi.

Saldırıda bulunmak isteyen hastadan sıra bekleyen diğer hastalar tarafından kurtarıldığını aktaran Homan, "Beni koruyan hastalardı. Hastalara teşekkür ediyorum. Hastalar, o kişinin eline aldığı malzemeleri bana fırlatmasını engelledi. Küfrederken ağzını kapatmaya çalıştılar" diye konuştu.

Mardin Tabip Odası üyeleri ve bazı sağlık çalışanları, Mardin Devlet Hastanesi önünde düzenledikleri eylemde doktora saldırı girişimini protesto etti.
Burada açıklamada bulunan Mardin Tabip Odası Başkanı Kamiran Yıldırım, son bir ay içinde sadece Mardin Devlet Hastanesinde 3 doktorun basit gerekeçeler ile şiddete uğradığını ileri sürdü.
Sağlıkta bazı sorunların yaşandığını, bunun nedeninin doktorlar olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"Günde 20'nin üzerinde bir hasta bakmamalı doktor. Ama Ülke koşularımız buna uygun değil bu düzeyde bir alt yapı yok. Ama 76. sıradaki hastaya da bunu bizim anlatmamız lazım. Sağlıkta yaşanan sıkıntıların sorunları doktorlar değildir."

kaynak: beyazgazete.com/02.03.2015