Aile Hekimine Saldırı Kınandı

  09.04.2015   2508 okunma   
DENİZLİ'de, rapor vermediği gerekçesiyle saldırıya uğrayan ve sağ el başparmağı kırılan aile hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı'ya meslektaşları destek verdi. Olayın meydana geldiği Aile Sağlığı Merkezi'nde biraraya gelen aile hekimleri, saldırıyı kınadı.
Dün Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Dr. Mehmet Ali Balcı, iddiaya göre, rapor vermediği gerekçesiyle 40 yaşındaki Hüseyin Y. ile oğlu 17 yaşındaki A.Y.'nin sandalyeli saldırısına uğradı. Muayene odasında bulunan
Dr. Balcı'nın, kendisine fırlatılan iki ayrı sandalyeden korumaya çalışırken sağ el başparmağı kırıldı. Denizli Devlet Hastanesi'ne götürülen Dr. Balcı'ya, 45 gün iş göremez raporu verildi. Gözaltına alınan Hüseyin Y. ile oğlu A.Y., Emniyet'teki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın yaşandığı Aile Sağlığı Merkezi'nde bugün biraraya gelen aile hekimleri, saldırıyı kınadı. Grup adına basın açıklamasını Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suat Erim, yaptı. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten Erim, "Bu olayların yaşanmaması için caydırıcı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu saldırı normal bir olay gibi düşünülemez. Hekimler ve sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır" dedi. Açıklamanın ardından doktorlar görevlerine döndü.

kaynak: medyafaresi.com / 08.04.2015