Hakarete Uğrayan Şikayetinden Vazgeçse de Hakaret Eden 3 Bin Tl Ceza Aldı

  14.04.2015   2465 okunma   
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Bağlı Karşıyaka Devlet Hastanesi acil serviste, sağlık çalışanına yapılan sözlü ve hakaretli, şiddet olayı cezasız kalmadı.
İZMİR-Karşıyaka Devlet Hastanesi acil servisine geçtiğimiz haziran ayında kafa travması şikayeti ile gelen Metin A. ,  görevini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına  sözlü hakaretlerde bulunmuş   ve bir sağlık çalışanının eline kullanılmış iğnenin batmasına sebep olmuştu.

Yirmidört saat kesintisiz sağlık hizmeti veren acil servis çalışanları 01.30 sırasında trafik kazası nedeniyle gelen bilinci kapalı iki hastaya müdahale ederken Metin A.  yanında bir erkek ve bir bayan olmak üzere iki kişiyle birlikte içeri girerek personele sözlü hakaret ve şiddette bulunarak bir sağlık personelinin eline iğne batmasına ve diğer yaralıların, aynı zamanda  kendisinin alacağı sağlık hizmetini aksatmıştı .

Bunun üzerine  açılan kamu davasında sağlık memuru şikayetinden  vaz geçtiği halde Metin A. nın   kasten yaralama suçunu işlediği  ve 3 bin  tl para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

kaynak: medimagazin.com.tr/13.04.2015