Ersin Aslan’ın Hastanesi’nde 3 Hemşire’ye Saldırı

  14.04.2015   2662 okunma   
Gaziantep Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’nde hasta yakını üç hemşireye fiziksel ve sözel saldırıda bulundu. Saldırganın tıbbi atık kutusunu hemşirelerin üzerine attığı belirtildi. İğnelerden bazıları hemşirelere battı. Ortalık savaş alanına döndü.

İğneler Hemşirelere Battı

Olay hakkına bilgi veren Hemşire ve Ebeler Dayanışma Derneği Başkanı Soner Berse, doktor Ersin Aslan’ın vahim bir şekilde öldürüldüğü, sonrasında ise isminin verildiği hastanede bir şiddet olayının daha yaşandığını söyledi.
Hasta yakınlarının hastalarının taburcu olduğu sırada hemşirelere saldırdığını belirten Berse, “Hasta yakını iğnelerin içinde olduğu tıbbi atık kutusunu hemşire arkadaşlarımızın üzerine atmıştır. Fırlayan iğneler hemşire arkadaşlarımıza isabet etmiştir. Bu olaydan ötürü hemşirelere ve tüm sağlık personeline geçmiş olsun diliyorum. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz” dedi.

Dr. Ersin Aslan’ın öldürüldüğü hastanede şiddete karşı hiçbir önlem alınmadığını anlatan Berse, “Şiddete karşı verilen cezaların ağırlaştırmasını istiyoruz. Artık yeter. Bu şiddet olayları bir daha yaşanmasın” diye konuştu.

Kaynak : attyiz.biz.tr/12.04.2015