Gaziantep´te Sağlık Çalışanlarına Saldırı Protesto Edildi

  04.05.2015   2490 okunma   
Gaziantep'te, bir doktor, bir hemşire ve iki hasta bakıcının hasta yakınları tarafından saldıya uğraması, meslektaşları tarafından protesto etti.
25 Aralık Devlet Hastanesi acil servisi önünde öğle saatlerinde ellerinde pankart ve dövizlerle toplanan sağlık çalışanları, hastane doktoru Bülent Sultanoğlu ile bir hemşire ve iki hasta bakıcının dün gece hasta yakınlarının saldırıya uğramasını protesto etti. Sağlıkçılara yönelik şiddetin son bulmasını isteyen Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, meslektaşlarının hastalara karşı iyi niyetle yaklaştığını savunarak, "29 Nisan 2015 günü ameliyat ettiği hastalarının muayenelerini ve vizitesini yapmakta iken arkadaşımız Dr. Bülent Sultanoğlu'na bazı hasta yakınları saldırıda bulunmuştur. Sağlık hizmetleri özellikli ve kuralları olan bilimsel ölçülere göre yapılan bir hizmettir. Uyulması gereken kurallar hasta yararınadır ve daha çabuk iyileşin diye uygulanır. Bu kurallara herkesin uyması gerekir. Şiddet hiçbir şeyi çözmez. Meslektaşlarımız özveri ve nezaketle ile çalışıyorlar. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz, güçsüzlük ve zafiyet olarak değerlendirilmemeli. Emeğimizin ve bilgimizin gücünü bize, kullandırtmak zorunda bırakmayın" dedi.

Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan Sağlık Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Akkız ise yetkilileri saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik açılan soruşturmayı yürütmek için göreve çağırarak, "Gerekli önlemi almayan hastane yönetiminin de olayda sorumluluğu olduğunu soruşturmayı yürüteceklere hatırlatıyoruz. Gaziantep, Dr. Ersin'in öldürülmesinde acı bir süreci yaşadı, ancak şiddet devam ediyor" diye konuştu.

Doktor: Kendimi Şanslı Hissediyorum

Darp edilen doktor Bülent Sultanoğlu yaşadığı anı anlatarak, bıçak yarası almadığı ve kurşunlanmadığı için kendisini şanslı hissettiğini kaydetti. Hastayla ilgilendiği sırada darp edildiğini belirten Bülent Sultanoğlu şöyle konuştu:
"Bunun bir açıklaması olamaz. Ahlak sorunumuz var. beni darp edenler benim hastamın yakınları bile değildi. O saatte sanırım onlar doktor dövmek istemişti. O saatte koridorda olan doktor da bendim ve bana saldırdılar. Bu olayın bir izahatı yok. Beni darp edenlerden şikayetçi oldum, takipçisi de olacağım."

kaynak: radikal.com.tr/30.04.2015