Doktor Ve Hemşireye Çirkin Saldırı

  19.08.2015   2559 okunma   
Bodrum’da, 5 Nolu Bitez Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli sorumlu doktor 40 yaşındaki Figen Alaltun ile hemşire 38 yaşındaki Sevim Ok, iddiaya göre çocuğunu aşı yaptırmaya getiren turizmci 45 yaşındaki M.Y. tarafından tartaklandı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde Alaltun’a 10, Ok’a ise 20 gün iş göremez raporu verilirken, gözaltına alınan M.D., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Turizmci M.D., geçen 6 Ağustos’ta eşi ile birlikte 6 yaşındaki kızına aşı yaptırmak için Bodrum 5 Nolu Bitez Aile Sağlığı Merkezi’ne geldi. İddiaya göre, hemşire Sevim Ok, M.D.’ye içeride başka bir hastanın olduğunu belirtip, 5 dakika beklemelerini istedi. Bunun üzerine sinirlenen M.D., iddiaya göre küfür ve hakaretler savurduğu hemşire Ok’u, diğer hasta yakınlarının gözü önünde Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Figen Alaltun’un odasına kadar iterek götürüp, tekme, tokat dövmeye başladı. M.D., araya girmek isteyen Dr. Alaltun’u da tartaklayıp, yere düşürdü. M.D., daha sonra eşi ve kızını da alarak aile sağlığı merkezinden ayrıldı.

HEMŞİRENİN KABURGA KEMİĞİ ÇATLADI


Saldırıya uğrayan Dr. Alaltun ve hemşire Ok, aile sağlığı merkezindeki diğer çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla Bodum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Suratı, boynu, sırtı ve karnında aldığı tekme ve yumruk darbeleri nedeniyle morluklar meydana gelen ve kaburga kemiklerinden biri çatlayan hemşire Ok’a 20 gün, kol ve bacağından yaralanan Dr. Alaltun’a ise 10 gün iş göremez raporu verildi. Kendisini döven M.D.’den şikayetçi olan Sevim Ok, polisteki ifadesinde şunları söyledi:

"YERE DÜŞÜRÜP TEKMELEDİ"

"Çocuğunu aşı yaptırmak isteyen M.D.’ye sırada bir çocuğun olduğunu ardından kendisinin çocuğunu alacağımıız söyledim. ’Bekleyemem, hemen çocuğumun aşısını yapın’ dedi. Bunun üzerine ’Sırada bekleyen diğer hastalara haksızlık edemem. Zaten diğer çocuğun aşısı 5 dakika sürmez’ diye karşılık verdim. Bunun üzerine çılgına dönüp, küfürler savurup, beni doktorun odasına itip, darp etti. Yere düşmeme rağmen tekme atmayı sürdürdü. Bununla da kalmayıp, ’50 kişiyle gelip, sizi daha kötü yapacağım’ diye, tehditler savurdu. Bayılmışım, kendime geldiğimde hastanedeydim."

Şikayet üzerine polis M.D.’yi gözaltına alırken, sağlık merkezindeki güvenlik kamerası görüntülerine de incelenmek üzere el konuldu.

M.D.’nin polisteki ifadesinde "Bizi uzun süre beklettikleri için sinirlenip, böyle bir şey yaptım. Ben de kendilerinden şikayetçiyim. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm" dediği öğrenildi. M.D., sevk edildiği adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SALDIRIYI KINADILAR


5 Nolu Bitez Aile Sağlığı Merkezi önündeki basın açıklamasıyla Dr. Alaltun ve hemşire Ok’a yapılan saldırı meslektaşları tarafından kınandı.

Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bilinmelidir ki, hakaret ve şiddet hiçbir şekilde hasta hakkı değildir. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekün sağlığına yapılmıştır" denildi.

kaynak: hurriyet.com.tr/12.08.2015