Didim Devlet Hastanesinde Doktora Saldırı

  19.08.2015   3459 okunma   
Didim Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan nöbetçi doktor, hasta yakını tarafından sözlü ve fiziksel olarak saldırıya uğradı.

Didim Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan nöbetçi doktor, hasta yakını tarafından sözlü ve fiziksel olarak saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak Sendikalar yaptıkları ortak basın açıklamasında olayı kınadı.

Didim Devlet Hastanesi Acil servisinde 13 Ağustos Perşembe gecesi meydana gelen olayda bir hasta yakını hastanede görev yapan nöbetçi doktor Galip Pirlibeylioğlu'nu sözlü ve fiziksel olarak saldırıda bulundu.

Yaşanan saldırı sonrasında Doktor hasta yakının da şikayetçi olurken, Devlet Hastanesinde görev yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sağlık-Sen ve Türk Sağlık Sen üyeleri basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

3 sendika adına basın açıklaması SES Üyesi Evrim Koçak tarafından okundu. Koçak tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Maalesef sağlıkta şiddet tüm hızıyla sürüyor. Sağlıkta dönüşüm programının başladığı 2003 yılından itibaren artan şiddet olaylarına, dün bir yenisi daha eklenmiştir. Didim Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Dr. Galip Pirlibeyoğlu bir hasta yakınının saldırısına uğramış ve darp edilmiştir. Değerli çalışma arkadaşımıza geçmiş olsun diyor ve yaşanan bu saldırıyı kınıyoruz. Son bir yılda Sağlık Bakanlığı beyaz kod hattına 10.000'in üzerinde şiddet vakası bildirilmiştir. Uygulamadan bir şey çıkmayacağına inanan ve şiddet görüp de bildirmeyen bir o kadar daha sağlık çalışanı olduğunu da biliyoruz. Bugün sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin en önemli nedeni, çalışanları hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya getiren sağlıkta dönüşüm politikalarıdır. Bu politikalarla hastaneler ticarethaneye dönüştürülmüş, iş yükü ağırlaştırılmış ve esnek-kuralsız çalışma ortamları yaratılmıştır. Özellikle Didim gibi turizm beldelerinde görev yapan sağlık personeli, yaz aylarında birkaç kat artan nüfusa aynı personel mevcuduyla gece gündüz demeden fedakarca hizmet vermektedir. Sadece acil servise bir günde 1000'e yakın hasta başvurusu yapılmaktadır. Bu denli zor şartlarda ve yoğun bir şekilde çalışan sağlık personelinin, bir de şiddete ve hakarete maruz kalması asla kabul edilemez. Görevi halkın sağlığı için, sağlık çalışanlarına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilecekleri uygun ve güvenli ortamları hazırlamak olan yetkililer ise, sağlık kurumlarının tüm sorunlarını çözmüş gibi topluma doğru olmayan bilgiler vermekte, sorunların kaynağı olarak da sağlık çalışanlarını göstermektedir. Bizler Didim Devlet Hastanesi personeli olarak, sağlık ortamındaki şiddeti kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ve bu olayların sıradan ve olağan hale getirilmesine asla izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Yetkililerinden sağlık çalışanlarını hedef gösteren bu uygulamalara derhal son vermelerini, sağlıkta şiddeti önleyen caydırıcı önlenmeleri ve hukuki düzenlemeleri hayata geçirmelerini talep ediyoruz. Halkımızı da sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz." Denildi. Basın açıklaması ardından sağlık çalışanları alkış tutarak olay yerinden olaysız dağıldı. - AYDIN

kaynak: haberler.com/15.08.2015