Doktora Silahlı Saldırı Davası

  23.09.2015   2314 okunma   
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'u silahla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Furtun'u silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İsmail Koyun, Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Sinop E Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.Duruşmada Furtun'un eşi Funda Neslihan Furtun ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Hakimle sanık arasında ilginç diyalog

Mahkeme başkanı Adem Yıldız, sanığın doktor Furtun'u silahla öldürdüğü iddiasıyla "müebbet hapis" talebiyle yargılandığını belirtti.Yıldız'ın savunma yapıp yapmayacağını sorduğu sanık Koyun, "Ben insan değilim. Kral eşek arısıyım. Benim dişi kraliçem var. Oğullarım var" dedi.Mahkeme başkanı Yıldız'ın tekrar savunma yapıp yapmayacağını sorması üzerine sanık Koyun, "Bal verilirse savunma yaparım" şeklinde konuştu.Sanığa istinat edilen suç ve istenen hapis cezasının hatırlatılması üzerine Koyun, "Hepinizi sokacağım, sokturacağım" ifadesini kullandı.Sanık Koyun, "Ben deli değilim, şizofreni hastası değilim" dedi.Furtun'un eşi Funda Neslihan Furtun ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi.Duruşmada tanık olarak dinlenmek üzere mahkemeye çağrılan Gonca Koyun, sanığın eşi olması nedeniyle şahitlik yapamayacağını söylemesi üzerine tanık listesinden çıkarıldı.Tanıklardan Prof. Dr. Yıldız Pekşen ise olayın yanında gerçekleştiğini anlatarak, olay günü Kamil Furtun ile başhekim odasından çıktıklarını, birlikte koridorda yürüdüklerini belirtti.Bu sırada simsiyah giyinmiş bir kişinin koridor başından oyuncak gibi siyah renkli bir tabanca ile kendilerine doğru geldiğini dile getiren Pekşen, "Silahı bize doğrulttu. Kamil, 'ben hallederim' dedi. Bu sırada bu kişi bir el ateş etti. Kamil sallandı ve kendisini yan tarafta küçük bir odaya attı. Bu kişi Kamil'i iterek odanın içerisinde de 5-6 el ateş etti. Bağırıp yardım istedim" dedi.

Furtun'un sekreteri Salih Renda Çangal da Kamil Furtun'un hem insani hem de cerrah anlamında iyi birisi olduğunu söyledi."Olaydan iki gün önce Kamil bey bana, 'Yarın hasta gelecek, kaydını alıp tomografiye göndereceksin' dedi. Sabah İsmail Koyun geldi. Kaydını yapıp tomografisini ekrana düşünce doktor bey muayenesini yaptı" diyen Çangal, şunları kaydetti: "Ben 6 yıldır hastanede çalışıyorum. 3-4 yıldan beri İsmail Koyun hastanenin içinde, danışmanın orada otururdu. Kantine takıldığını biliyorum. Kamil beyin sanık ile herhangi tartışmasına şahit olmadım. Sanık olaydan bir gün önce gelip muayene olup gitti. Olay günü öğleden önce hastaneye gelip Kamil beyi sordu. Ben de kendisine ameliyatta olduğunu söyledim. Öğleden sonra da gelen sanık, yine Kamil beyi sordu. Ben tekrar ameliyatta olduğunu söyledim ama herhangi bir şeyden şüphelenmedim. Olay anını da görmedim."Hastanede görevli imam Ahmet Yüksel ise sanığın hastaneye gelip gittiğini belirterek, "Bana karşı bir olumsuzluğunu görmedim ama emniyette de söyledim. Zaman zaman bana 'Beni işe almıyorlar. Ben bu hastaneden büyük birisini götüreceğim' şeklinde söylemleri olurdu" diye konuştu. Duruşmada tanık olarak dinlenmesi planlanan Geoffrey Robert Kellsall'ın ise İngilizce tercüman olmadığı için ifadesi alınamadı.Tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sağlıkçılar adliye önünde basın açıklaması yaptı

Duruşmadan önce ve sonra adliye önünde sağlıkçılar adına Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, basın açıklaması yaptı.Kamil Furtun cinayetinin göz göre geldiğini savunan İlhan, "Kamil Furtun'u öldüren kişi yıllarca hastaneye girip çıkan, burada yıllarca asayiş sorununa neden olan, nöbetçi memura saldırıp burnunu kıran, çalışanlara tehdit oluşturan bir kişi. Furtun'u öldürülmeden önce iş sağlığı ve güvenliği birimi kurulunda bu kişi gündem oluyor, yaşattığı tehditler tartışılıyor ve engellenmesi gerektiği anlatılıyor. Buna rağmen bu kişi engellenmiyor. Cebinde silahla hastaneye girip çıkmaya devam ediyor" dedi.İlhan, şunları söyledi: "İsmail Koyun, uzaktan görüntülü olarak ifade verdi. Aslında 'ifade vermedi' dememiz daha doğru olur. Mahkeme başkanının ısrarlı sorularına, daha önce emniyette ve savcılıkta ifade vermiş olmasına rağmen bu kez kendisini 'kral eşek arısı' olarak tanımladı, tehditlerde bulundu. İsmail Koyun 3-4 yıldır hastane çevresinde ve içinde dolaşan, sağlık çalışanlarında tedirginlik oluşturan bir kişi olmasına rağmen hakkında işlem yapılmadığını görüyoruz. Bu cinayetin arkasında ciddi ihmal olduğunu düşünüyoruz. Tanık ifadelerinden de bu düşüncemiz pekişmiş durumda. Önlenebilecek gibi görünen bu olayda ihmali bulunan hastane yöneticilerinin, idarecilerinin hiçbirisi hakkında soruşturma gerçekleştirilmemiş olması, halen görevlerine devam ediyor olmaları bizim açımızdan utanç verici bir durumdur. Bir an önce sorumluların ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun (56), 29 Mayıs'ta hastanede İsmail Koyun tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, aynı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

kaynak: haberler.com/18.09.2015