Dr. Aynur Dağdemir Bıçaklı Saldırı Sonucu Yaşamını Yitirdi

  19.11.2015   2128 okunma   
Samsun'da özel bir hastanede görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Dr. Aynur Dağdemir’i öldüren kişinin, sekreterinin eski eşi olduğu ve olayın ardından intihar ettiği bildirildi.

TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, sağlık kurumlarının çok güvensiz ve güvenliksiz yerler haline geldiği belirtilerek, 1980’den bu yana Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı yürürlüğe sokan ve uygulayan, üst düzey ve alt düzey tüm yöneticilerin gerçekleşen her saldırıda ve can kaybında sorumluluğu bulunduğu kaydedildi.
BASIN AÇIKLAMASI

Meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir

Samsun'da özel bir hastanede görev yapan kadın doğum uzmanı meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir bugün, çalıştığı hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrılmıştır.

Acımızı, öfkemizi, isyanımızı tarif edecek kelimeler tükenmiştir.

Türk Tabipleri Birliği, tabip odalarımız, sağlık meslek örgütleri olarak insanlara sağlık dağıtmak, şifa vermek için kurulan sağlık kuruluşlarının artık çok güvensiz ve güvenliksiz yerler haline geldiğini defalarca ifade ettik; ediyoruz. Ne yazık ki son yıllarda, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar çok kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Yaralamalar medya için artık haber değeri dahi taşımamaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık ortamı can güvenliğinin olmadığı karanlık izbe sokaklardan farksız hale gelmiştir. Bu programın müsebbibleri hiçbir uyarıya kulak asmadan halkın hastalığından sermayeye para kazandırma faaliyetlerini yürütmektedirler. Bu uğurda hekimlerin, sağlık çalışanlarının hayatını, sağlığını görmezden gelmektedirler.

1980’den bu tarafa Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı yürürlüğe sokan ve uygulayan, üst düzey ve alt düzey bütün yöneticilerin gerçekleşen her saldırıda, her can kaybında sorumluluğu vardır. Kendilerini kınıyoruz. Bugüne kadar şifa verdiği, iyileşmeleri için gecesini gündüzüne katıp çalıştığı hastaları ve bütün meslektaşlarımız adına, meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir'in anısı önünde saygıyla eğiliyor, sevenlerine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi

kaynak: ttb.org.tr /19.11.2015