Dr Ersin Arslan'ın Katiline 24 Yıl Hapis Cezası Onandı

  24.11.2015   2558 okunma   
Gaziantep'te doktor Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili yerel mahkemenin verdiği karar onandı. Yargıtay da, olay günü 18 yaşından küçük olan sanığın 24 yıl hapsine hükmetti.
Gaziantep'te 2012 yılında Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklayarak öldüren M.G.'ye verilen 24 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

M.G., 17 Nisan 2012 tarihinde 17 yaşındayken Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 80 yaşındaki dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ı, göğsünden ve karnından bıçaklayarak öldürdü. M.G., cinayetin ardından tutuklanırken, ölen Dr. Ersin Arslan'ın ismi ise görev yaptığı hastaneye verildi.

Hakkında 'kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan M.G., geçen yıl Ocak ayında 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yerel mahkemenin kararı temyiz için gönderildiği Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Yaşamını yitiren Doktor Ersin Arslan'ın yakınlarının avukatlığını yapan Metin Kınacılar, Yargıtay'ın onama kararının ardından yasal yolların bittiğini ve sanığın hapis cezasını çekeceğini belirterek, "Temyiz sonucunda Yargıtay kararı onadı. Bura göre Ersin Arslan'ın katili 24 yıl hapis cezası almış oldu. Bundan sonra yasal yollar bitmiş durumda ve sanık cezasını çekecektir" dedi.

kaynak: ntv.com.tr/23.11.2015