Doktor Ve Hemşirelere Saldırı İddiası

  18.01.2016   2331 okunma   

Doktor ve hemşirelere saldırı iddiası Eskişehir'de savcı yakınlarından doktor ve hemşirelere saldırı iddiası...

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde İstanbul'da görevli bir savcının yakını olan 3 kadın ile 1 erkek hasta yakınının, yoğun bakım ünitesinde görevli doktor ve hemşirelere saldırıp bir hemşireyi hafif şekilde yaraladıkları öne sürüldü. Sağlık çalışanları saldırıyı kınadı.

ESOGÜ Hastanesi Anestezi yoğun Bakım Ünitesi'nde geçen 29 Aralık'ta meydana gelen olayda, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi altına alınan bir hastanın yakını olan 3 kadın ile 1 erkek, yoğun bakım servisine girmeleri nedeniyle görevli doktor ve hemşirelerle tartıştı. Bir savcının yakını olduğu belirtilen bu 4 kişi, iddialara göre biri erkek olan 2 doktor ve 2 hemşireye saldırdı. Bir hemşire kırılan camlar nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Doktor ve hemşireler, hasta yakını 4 kişiden şikayetçi oldu.

Eskişehir Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ESOGÜ Hastanesi önünde 'Kadına ve sağlıkçılara şiddet cezalarında indirim yapılmasın' yazılı pankart açıp doktor ve hemşirelere yapılan saldırıya tepki gösterdi. Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.Bülent Nazım Yılmaz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğini söyledi. Dr.Yılmaz şöyle dedi:

"29 Aralık 2015 akşamı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde görev yapan asistan ve hemşirelere yönelik saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırının boyutları çok ciddidir. Bir hemşire arkadaşımız yaralanmıştır. Can kaybının ya da ağır bir yaralanmanın olmamasını bir şans olarak değerlendiriyoruz. Yüzlerce güvenlik elemanının çalıştırıldığı bir hastanede 4-5 kişilik bir hasta yakını grubunun nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak yoğun bakıma girdiğini hastane yönetimi, çalışanlara açıklamalıdır."

Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde hasta yakınlarının saldırısına uğrayanlardan Dr. Emine Çalışkan da "3 senedir hekimim. Hasta yakınları tarafından şiddete uğradım. Hala etkisi altında olduğum saldırı anı bir yana işittiğim hakaretler ve tehditler kulağımda çınlıyor" diye konuştu.

kaynak: gercekgundem.com/05.01.2016