Hemşireye 7 Hasta Yakını Saldırdı! Ellerini Kollarını Sallayarak Kaçtılar!“

  18.01.2016   27677 okunma   

Ziyaret saatini 45 dakika geçtiniz. Lütfen odayı hemen boşaltın” diyen hemşireye hasta yakınları saldırdı.

Sağlık çalışanlarının görev başında maruz kaldıkları şiddet bitmek bilmiyor. Bunun son örneği, 30 Aralık akşamı İstanbul Üsküdar’da yaşandı. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki olay iddiaya göre şöyle gelişti; Nöbetçi hemşire Ayşe Yıldız, ertesi sabah ameliyata alınacak 64 yaşındaki hasta Yaşar S.’nin odasına girince çok sayıda ziyaretçi olduğunu gördü. “Ziyaret saatini 45 dakika geçtiniz. Lütfen odayı hemen boşaltın” dedi.

Ancak biri kadın 6 hasta yakını önce hemşireye hakaret ve küfür etti.

10 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI

Bunun üzerine hemşire, Beyaz Kod (Sağlık Personeline Saldırı) bildiriminde bulunmak için hızla odasına döndü. Ancak hasta yakınları da arkasından geldi ve hemşireyi dövmeye başladı. Yıldız’ı, saldırganların elinden hastalar kurtardı. Boynunda ve gözünde morluklar oluşan hemşire, karakola giderek şikâyetçi oldu.

10 gün iş göremez raporu alan hemşire, korku dolu anları Sağlık Bakanlığı’nın Beyaz Kod adlı sayfası ve sosyal medya hesabından şöyle anlattı: “Hasta yakını bir kadın adeta uçarak tekme attı. Beni koridora çekerek yere yatırdı ve üzerime çıkıp boğazımı sıkmaya başladı. Gruptaki erkeklerden biri de vurmaya başladı. Öleceğimi zannettim. Beni darp edip ellerini kollarını sallayarak kaçtılar.”

2 saatten fazla yanında kalan saldırganları tanımadığını öne süren hasta Yaşar S.’nin ise olayın ardından ameliyat olmadan hastaneden ayrıldığı öğrenildi.

kaynak: medimagazin.com.tr/11.01.2016