Sağlıkçıdan Sağlıkçıya Şiddet

  15.03.2016   3267 okunma   

Ağrı diyadin de sağlık personelleri birbirine girdi. Acil de yaşanan olayda sağlıkçılar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Diyadin devlet hastanesinde acil çalışanları arasında kavga çıktı.Hastayı acile getiren sağlık personeli ile acilde çalışan sağlık personeli arasında ki kavgayı acil çalışanları ayırdı.

Olay 7 Mart günü saat 23.00 sıralarında Diyadin Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Acil serviste görevli Nejla Ç., diğer sağlık görevlileri ile birlikte Diyadin’in İsa Ağa Köyü’ne giderek bir hamileyi hastaneye getirdi. Acil serviste görevli Ağa K., personele kadını birinci kattaki doğumhaneye çıkarmalarını söyledi. Nejla Ç., prosedür gereği hastayı acil servis doktoruna teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Bu sırada yanlarına gelen Acil Servis Doktoru Oğuz Karakayalı, "Hastayı neden buraya getirdiniz? Üst kattaki doğumhaneye çıkarın" diye çıkıştı.

ACİL ÇALIŞANLARI ARAYA GİRDİ

Nejla Ç. doktora, hastayı acil servis doktorlarının sevki olmadan başka bir servise götüremeyeceklerini bildirdi. Doktor ile 112 acil servis görevlisi arasında bu yüzden tartışma yaşandı. Bu sırada hastayı alıp doğumhaneye götüren Ağa K., iddiaya göre 112 acil servis çalışanlarına hakaret etti. Nejla Ç.’nin hakaret etme hakkı bulunmadığını söylemesi üzerine Ağa K., Nejla Ç.’ye bir yumruk attı. Acil servis görevlilerinin araya girmesi üzerine kavga bitti.

Sağlıkçılar birbirinden şikayetçi oldu. Bunun sonucunda da soruşturma başlatıldı.

kaynak: gazetesaglik.com/10.03.2016