Kırşehir'de Sağlık Çalışanları Darbedildi

  30.03.2016   2538 okunma   

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 2 hemşire ve 1 hizmetlinin, hasta yakını tarafından darbedildiği öne sürüldü.

Kırşehir'de bir hasta yakınının, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli 2 hemşire ve 1 hizmetliyi darbettiği iddia edildi.

Türk Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Yusuf Aydın ve sendika üyeleri, hastane bahçesinde toplanarak, darbedildiği öne sürülen sağlık çalışanlarına destek verdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde görevli hemşireler Hatice Uyanık ve Melek Aksoy ile hizmetli Deniz Gürbüz'ün, 17 Mart'ta bir hasta yakını tarafından darbedildiğini söyledi.

Saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Yusuf Aydın, her zaman mağdur olan sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını ve konuyu yargıya taşıyarak takip edeceklerini belirtti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi için tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini aktaran Aydın, "İlk yapılacak düzenleme, Türk Ceza Kanunu'nda gerekli değişiklerin yapılarak, sağlıkta şiddetin cezalarının artırılmasıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçları da kapsamalıdır. Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan bir unsur da hayata geçirilmelidir." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

kaynak: medimagazin.com.tr/23.03.2016