Balkondan Düşerek Ağır Yaralanan Hemşire İçin Hastane Önünde Eylem

  21.04.2016   3253 okunma   

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve SES üyeleri, İstanbul Bayrampaşa’da tartıştığı kocasının bıçakla üzerine yürümesi sonucunda 3. katın balkonundan düşerek ağır yaralanan hemşire Hatice Çelik için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Bayrampaşa’da geçtiğimiz hafta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 13 yıldır hemşire olarak çalışan 1 çocuk annesi Hatice Çelik (34), koruma kararı olan ve boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik’in bıçakla üzerine yürümesi sonucunda 3. katın balkonundan düşerek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren kadın için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) İstanbul Tabip Odası üyeleri ve meslektaşları Çelik’in çalıştığı hastanenin önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Ellerinde “3. kattan atılan hemşire arkadaşımız yalnız değildir” ve “Kadına şiddete sessiz kalmıyoruz” yazılı dövizlerle, “Kadın Şiddete Hayır” yazılı pankartın arkasında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, çevredeki vatandaşlarda katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını yapan SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak, “Geçen hafta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir hemşire arkadaşımız, boşanmak istediği eşi tarafından 3. kattan atılarak öldürmek istendi. Şu an özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Bu ülkede kadınlar boşanmak, çalışmak, daha fazla şiddet görmemek, kendiye hayatına dair kararları kendi almak istediği için öldürülüyor. Bu ülkede kadınlar, sırf kadın oldukları için çalışma alanlarında daha fazla şiddet uğruyor, ayrımcılığa maruz kalıyor ve ağır koşullarda çalışmaya mahkum ediliyor. Bu ülkede kadınlar şiddete boyun eğmemek için direndiğinde, ses çıkardığında ‘bir kadın olarak sus’ la uslandırılmaya çalışılıyor” dedi.

Kavak, “Sağlık emekçilerine yönelik şiddetten çok iyi bildiğimiz yapısal sorunlar, kadına yönelik şiddet sorununda da daha da ağırlaşarak karşımıza çıkıyor. Dün bir hemşire arkadaşımızın 3. kattan atılmasına seyirci kalanlar yarın bir diğerimiz sokakta, hastane koridorlarında, okulda, evde aynı eril şiddetin hedefi haline geldiğimizde de seyirci kalacaklar. Tam da bu nedenle biz sağlık emekçileri olarak kadına yönelik şiddete ve kadına cinayetlerine seyirci kalmayacağımızı, seyirci kalanları affetmeyeceğimizi haykırmak için bir aradayız” diye konuştu.

kaynak: medimagazin.com.tr/18.04.2016