Saldırıya Uğrayan Dr. Çömez Taburcu Edildi

  13.05.2016   2518 okunma   

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde görev yaptığı sırada uğradığı bıçaklı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Üroloji uzmanı Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesi’nden dün taburcu edildi. Hastane çıkışında Çömez’i hastane çalışanları, Çömez’in hastaları ve vatandaşlar karşıladı.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, geçtiğimiz günlerde görev yaptığı sırada uğradığı bıçaklı saldırı nedeniyle tedavi gördüğü Çanakkale Devlet Hastanesi’nden dün taburcu edildi. Çömez’i hastane bahçesinde hastane çalışanları, hastaları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Çömez’in taburcu edilmesinin ardından hastane bahçesinde açıklamada bulunan TTB Çanakkale Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güleda Erensoy; “Geçen haftadan beri duygularımız çok yüksek. Çok heyecanlı günler yaşadık. Olayın ayrıntısını kamuoyuna buradan. İlker’e karşı yapılan saldırıda tamamen canına kastedilmiş ve ciddi hayati tehlike yaşadı. Aldığı darbeler sonucu omuz çıkığı gelişmiş, kafa travması yaşamıştır. Kafa travması sonucunda 3 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımın ardından tekrar yoğun bakıma alınarak takip edildi. Arkadaşımızın çok ciddi bir hayati tehlike geçirmiş olduğunu, özellikle bütün sağlık çalışanları ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Yapılan şeyin ciddi zarar vermek amaçlı ve hayatına kasıt amaçlı uygulandığını duyurmak istiyoruz. Şuanda biraz daha iyi olduğu için, evine gönderebildiğimiz için şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Bundan sonra en azından iki ay boyunca İlker hastaneden uzakta olacak. Ameliyatlara ne zaman başlayabileceğini tahmin edemiyoruz. Aylar boyunca hastalarını göremeyecek, ameliyatlarına giremeyecek. İlker, kendisi de durumunun hem ağırlığını, hem de durumunun nispeten iyi olduğunu duyurmak istedi. Kamuoyu olarak, hastane çalışanları olarak ve İlker’in hastaları olarak sürece sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 “Hiçbir doktor böyle bir durumla karşı karşıya kalmasın”
Hastane bahçesinde gerçekleştirilen karşılama sırasında konuşan Çömez’in Avukatı Ayla Bakar ise; “Bu konudan dolayı son derece üzgünüz. Bu olayın tekrar etmemesini gönülden temenni ediyoruz. Omzunda parçalı kırık mevcuttur. Bir cerrahın omuzunda parçalı kırık olmasının ne demek olduğunu ve bundan sonra hayatında belki mesleğini idame ettiremeyecek olacak şekilde zarar gördüğünün, ayrıca kafa travması geçirmiştir ve kafa travmasının sonucunu hekimler çok daha iyi bilirler. Aylar sonra dahi ortaya çıkabilecek bir süreç. Ölümden son anda şans eseri kurtuldu. Adli süreç olduğu için ayrıntıları sizinle paylaşamıyoruz, yalnız kasıtlı olarak hareket edildiği ve öldürme amacıyla hareket edildiği aşikar. Biz Türk yargısına güveniyoruz. En ağır şekilde ceza almasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Kendisini karşılayanlara teşekkür eden Dr. Çömez ise; “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yanımda olduğunuz için, dualarınız için. Eminim ki, sizin dualarınız beni kurtardı. Allah’ım çok büyük bir ölümden beni korudu. Bundan sonra yine insanlara hizmet edeceğim, ama daha temkinli olacağımı düşünüyorum. Hiçbir doktoru böyle bir durumla karşı karşıya kalmasın” ifadelerini kullandı.

kaynak: canakkaleolay.com/10.05.2016