Salihli'de Doktora Saldırı Protesto Edildi

  25.05.2016   2638 okunma   

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Uzman Doktor Nilüfer Yıldırım'ın dün akşam bir hasta yakını tarafından saldırıya uğraması protesto edildi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen İl Başkanı Mustafa İrğat, Sağlık-Sen İlçe Başkanı Necmettin Bostan, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Gürsoy, Salihli İlçe Sağlık Müdürü Doktor Sezgin Güleç, Türk Sağlık-Sen Salihli Temsilcisi Nurullah Şentürk'ün de katıldığı basın açıklamasında, sağlıkçılar saldırıyı sırtlarını dönerek protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi, Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, "Salihli ilçemiz Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gece ateşlenen çocuğunu getiren bir hasta yakını olay çıkarmıştır. Başka bir hasta için konsültasyona gelen Nöroloji Uzmanı doktorumuza Acil Servis içerisinde hasta yakını 'Niye çocuğuma bakmıyorsunuz' diye bağırarak elindeki telefonu fırlatmış ve hekimimizin 5 gün iş görmezlik raporu almasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Acil Servis içerisinde personellerimize bağırıp küfür, hakaret, tehdit içeren sözler söylemiştir" dedi.

Olay Sonrası Beyaz Kod Çağrısı Verildi

İrğat, "Olay sonrası ilgilerce hemen beyaz kod çağrısı verilmiş ve gerekli prosedür uygulanmıştır. Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilli kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır. Sağlık çalışanları, büyük bir özveriyle halkımıza hizmet vermektedir. Yetersiz sayıyla, sağlık hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık çalışanlarımız şiddete maruz kalmaktadırlar. Kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve güvenli bir ortam sunulması için bakanlık gerekli uygulamaları da hayata geçirmelidir. Şiddetin önlenmesinde, her ne kadar eğitimin önemi bilinen bir gerçek olsa da, hizmet sunulan ortamların güvenliğinin sağlanması da önemli bir adım olacaktır. Cezai müeyyidelerin caydırıcılığının artırılmasından, çalışma ortamlarının güvenliğinin teminine kadar gereken her türlü yasal ve yapısal tedbirlerin hayata geçirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması bütün sağlık çalışanlarının ortak beklentisidir" dedi.

kaynak: haberler.com/18.05.2016