Yaralı Yakınları Ambulans Şoförüne Saldırdı

  12.07.2016   2534 okunma   

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde meydana gelen kaza sonrasında yaralı yakınları, “Sen bizim yaralımızı nasıl orada bırakırsın.” diyerek ambulans şoförünü linç etmek istedi.

Alınan bilgiye göre, Birecik Ayran Mahallesi'nde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1’i ağır, 3 kişi yaralandı. Olay yerine 2 ayrı ambulans sevk edilirken, kazada kolu kopan Mehmet Sertkaya ilk olarak gelen ambulansa alınarak Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu arada, kazayı haber alan yaralıların yakınları da hastane önünde ambulansı beklemeye başladı. Hastaneye giriş yapan ambulansın içinden tek yaralının indiğini gören yaralı yakınları, “Bizim yaralımızı neden orada bıraktın hastaneye getirmedin.” diyerek, ambulans şoförü Hüseyin Ateş’e saldırdı.

Kaza mahalline sevk edilen ikinci ambulansın, diğer hafif yaralıları aldığını söylemesine karşın, ambulans şoförü Hüseyin Ateş linç edilmekten kurtulamadı. Bir anda 10’dan fazla kişinin saldırısına uğrayan Hüseyin Ateş, hastane polisinin araya girmesi ile güvenli bir odaya alındı. Olay yerine çağrılan Çevik Kuvvet Polisi hastane içinde ve Acil önünde kavga çıkaran yaralı yakınlarına müdahale ederek, hastaneden çıkardı.

Bir Yaralı Adana'ya Sevk Edildi

Kazada hafif yaralanan Abdurrahman Bozoğlan ve Müslüm Sayan’ın tedavileri Birecik Devlet Hastanesinde sürerken kazada, kolu kopan Mehmet Sertkaya ilk müdahalesinin ardından ambulansla Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

kaynak:cihan.com.tr/07.07.2016