Mardin'de Doktora Saldırıya Kınama

  27.08.2016   2776 okunma   

Mardin Devlet Hastanesine görevli Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Kazım Söylemez'e yapılan saldırı ve darp edilmesi kınandı.

Mardin Devlet Hastanesine görevli Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Kazım Söylemez'e yapılan saldırı ve darp edilmesi kınandı.
Mardin kamu Hastaneleri Birliği: "Birliğimize Bağlı Mardin Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Kazım Ssöylemez’i Genel Cerrahi polikliniğinde görevi başında 17.08.2016 tarihinde hasta muayene ederken kendini bilmez biri tarafından darp edilmiştir,"

-“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Mardin ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş basın açıklamasında şunları söyledi: “Hastalara şifa dağıtmak ve hastaların yaralarını sarmak için canla başla görev yapan doktor arkadaşımıza saldırıda bulunulmuştur. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınıyoruz. Çalışanlarımıza yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırılar iş motivasyonumuzu bozmaktadır. Ancak bizler her türlü koşullarda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz, mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz.
Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyoruz. Bakabileceğinin çok üstünde hasta bakan, tutabileceğinden daha fazla nöbet tutmak zorunda kalan, her türlü olumsuz şartlarda görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakârca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Doktor Kazım Söylemez kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin saldırıyı tekrar şiddetle kınıyoruz ve bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

-“HAKKIMI SONUNA KADAR ARAYACAĞIM”

"Saldırıya maruz kalan Op. Dr. Kazım Söylemez hastalara şifayı dağıtırken yapılan saldırıyı kınıyoruz. Sonuçta gece gündüz sağlık hizmeti için çalışıyoruz. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Ayrıca olay adliyeye intikal etti. Bu bağlamda hakkımızı arayacağız.” şeklinde konuştu.
Söylemez saldırgandan şikâyetçi olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

kaynak: www.nusaybinim.com/18.08.2016