Tatvan’da doktora saldırı kınandı

  20.12.2016   2459 okunma   

Bitlis'in Tatvan İlçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Ertürk'ün dün akşam saatlerinde hasta yakınları tarafından dövülmesi, pılan basın açıklaması ile kınandı.

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şubesi Başkanı ihsan Deniz, doktora saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek şiddetle kınadıklarını söyledi.
Kalp rahatsızlığı nedeniyle dün Bitlis'in Güroymak İlçesi'nden Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirilen 68 yaşındaki Abdulbaki Demirkol,  yapılan tüm müdahalelere rağmen akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Bunun üzerine hasta yakınları Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Ertürk'e saldırararak dövdü. Dr. Ertürk görev yaptığı hastanede tedavi edilirken, saldırgan  hasta yakını ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Adı açıklanmayan hasta yakını hastane polisi tarafından gözaltına alındı.

'ENDİŞE VERİCİ SEVİYEYE ULAŞTI'

Hasta yakınının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtilirken, Türk Sağlık-Sen Bitlis Şubesi, bugün hastanede basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Şube Başkanı İhsan Deniz, saldırının kabul edilemez olduğunu ve şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanımız dün meydana gelen bir olayda hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Tek gayesi, insan sağlığı olan fedakarca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızı sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutları, ürkütücü ve bir o kadar da endişe verici seviyeye ulaşmıştır. Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmasını bekliyor ve istiyoruz. Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir."

kaynak: hurriyet.com.tr/16.12.2016