Fazla Çalışan Röntgen Teknisyenleri İçin Önemli Onama Kararı

  27.01.2017   1386 okunma   

 

Radyoloji/Röntgen Teknisyenlerinin günlük çalışma süresi 08.10.2007 tarihinde yayınlanan bir genelge ile saatleri 5 saatten 9 saate çıkarılmıştı. Söz konusu genelgenin yürütmesi Danıştay tarafından 01.05.2008 tarihinde durdurulmuştu.

Bu iki tarih arasında da 9 saat çalışmaya devam eden Radyoloji / Röntgen Teknisyenlerinin fazla çalıştıkları sürenin karşılığı olan ücretinin ve döner sermaye ek ödeme alacaklarının ödenmesi taleplerinin reddi üzerine, bu red işlemlerinin iptali istemi ile davalar açılmıştı.

Danıştay İdari dava Daireleri “Söz konusu taleplerin Genelgenin İptal tarihi ile sınırlı olmadığı ve İYUK 10.maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine' karar vermişti.

Adana’da bir üyemiz tarafından açılan davada bölge idare mahkemesinin verdiği karar ile haklılığımız bir kez daha tescillenmiş oldu.

Söz konusu kararda üyemizin söz konusu tarihler arasında  günlük 5 saat üzerindeki çalışmalara karşılık 9 saat çalıştığı için  fazla mesai ücreti ve döner sermaye ödemesi yapılması için başvurmuş idarenin bu talebi reddi üzerine dava açılmıştı.

Davayı görüşen Adana 2. İdare Mahkemesi de verdiği kararda 4 saatli fazla çalıştırmanın açık olduğu ve bu nedenle talep edilen söz konusu ödemelerin yapılması gerektiğine hükmetmişti.

Karara Türkiye Kamu Hastanelerini memurun 40 saatten fazla çalıştırılmadığı için itiraz etmişti. Söz konusu itirazı görüşen Konya Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari  Dava Dairesi  mahkeme kararını bozmayı gerektirecek bir neden bulunmadığından kararın onanmasına hükmetti. 

kaynak: medihaber.com/19.01.2016